Gina Tricot x Icona Pop – se (och klicka hem!) alla plagg här

Gina Tricot släpper sin andra samarbetskollektion, denna gång med stilsäkra duon Icona Pop. Damernas Värld har pratat med stjärnorna Aino Jawo och Caroline Hjelt, som avslöjar favoritplaggen ur kollektionen och såklart sina bästa stylingtips från artistlivet på scen. Scrolla ned för att läsa intervjun och se alla plagg!

Efter 

succékollektionen med Anine Bingi våras väljer Gina Tricot att fortsätta på spåret med samarbetskollektioner, denna gång med inga mindre än duon Icona Pop. Inspirationen kommer från stjärnornas artistliv med tydliga influenser från både disco, glitter, pop och rock 'n' roll. Damernas Värld tog tempen på Aino Jawo och Caroline Hjelt inför kollektionssläppet – vill du se alla plagg direkt så scrolla ned eller klicka här!

Ni har samarbetat länge med musiken, men hur var det att ta fram en kollektion ihop?

Aino: Det har varit helt magiskt, och det har även fört vår vänskap närmre. Kollektionen har väldigt mycket personlighet och jag kan se direkt vilket plagg som är "Carro". När jag sätter på mig det känns det som jag får en del av Carros superpower!

Carro: Både jag och Aino har stor respekt för varandra, och det har varit kul att enbart kunna fokusera på att vara kreativa och ha kul. Det har varit lite som när vi skapar musik – vi har rätt olika idéer från början, men en idé leder till en annan och till sist hittade vi en mittenväg som båda gillar jättemycket.

LÄS MER: Sofi Fahrman: "Jag blev alldeles för seriös för tidigt i livet"

Vilka har varit era mest värdefulla egenskaper i processen?

C: Ainos känsla för material och detaljer är helt otrolig. Det märks att hon har jobbat med jeans då hon ser t.ex. sömmar på ett speciellt sätt, andra hade tänkt att det bara är en vanlig söm.

Längre ned i artikeln får du reda på vilka som är Ainos och Carros favoritplagg i kollektionen och vilket stylingtips de alltid tar till när det krisar.

Icona Pop x Gina Tricot –se alla plagg från kollektionen här

 Orange fuskpäls, läs mer och köp här.

Fyrkantiga örhängen, läs mer och köp här.

LÄS MER: Moschino x H&M - se alla plagg ur nya kollektionen här

 Silvrig jeansjacka, läs mer och köp här.

Silverbyxor i denim, läs mer och köp här.

 Väska med silverdetaljer, läs mer och köp här.

 Långa örhängen, läs mer och köp här.

 One shoulder-topp, läs mer och köp här.

Skinnjacka, läs mer och köp här.

 Läderkjol med dragkedja, läs mer och köp här.

 Skinnbyxor med dragkedja, läs mer och köp här.

 One shoulder-klänning, läs mer och köp här.

Svart topp, läs mer och köp här.

 Lårhöga boots, läs mer och köp här.

Trikåtopp i svart, läs mer och köp här.

 Stickad tröja, läs mer och köp här.

 Långklänning med tunna axelband, läs mer och köp här.

 Silvrigt linne, läs mer och köp här.

 Stilettklackar, läs mer och köp här.

 Bälte med kedja, läs mer och köp här.

 T-shirt med tryck, läs mer och köp här.

 T-shirt med tryck, läs mer och köp här.

 Håraccessoarer, läs mer och köp här.

 One shoulder-klänning, läs mer och köp här.

 Långa örhängen, läs mer och köp här.

 Kavaj med vita detaljer, läs mer och köp här.

 Flare-byxor, läs mer och köp här.

 Lackbyxor, läs mer och köp här.

 Kjol med rosettdetalj, läs mer och köp här.

 One-shoulder topp, läs mer och köp här.

Halsduk i fejkpäls, läs mer och köp här.

Vilken härlig kollektion! Vilka är era favoritplagg ur kollektionen?

A: Aino är den den perfekta byxan enligt mig. Hög midja, rak i formen och så den härliga, silvriga färgen. Även klänningen Hanna one shoulder är en favorit, med dess stora volang.

C: Jag älskar skinnjackan, formen är kvinnlig men ändå lite biker. Och kostymsetet, där har vi lagt ned så mycket tid på att få till en perfekt passform.

Vilket är ert go-to stylingknep för en lyckad festlook?

C: Välj ett plagg eller en detalj i din outfit som får uppmärksamheten. T.ex ett par killer heels till den svarta klänningen, eller en topp med en bar axel.

Vad har varit det mest utmanande med att skapa kollektionen?

A: Vi är mest bosatta i Los Angeles så tidsskillnaden har varit tuff när det varit deadlines mitt i natten. Vi är så tacksamma för teamet på Gina Tricot, utan dem hade vi inte klarat av att planera allt själva.

C: Vi har också ett stort kontrollbehov och godkänner aldrig något utan att få se det, t.ex. ville vi veta de exakta färgnyanserna innan vi godkände. Det har varit en rolig utmaning!

Kollektionen andas fest, men hur skulle ni styla den till vardags?

C: Jag tycker att man kan använda alla plagg till vardags. Klänningarna kan man t.ex. styla med en basic t-shirt under och matcha med sneakers så blir stilen mer street-cool snarare än festlig.

Ni har båda en väldigt tydlig och personlig stil. Vad har ni för tips till andra som vill hitta sin egen stil?

C: Ett stylingtips är att våga ta ut svängarna och leka. Det är roligt när man vågar något och bestämmer sig för att “detta är min grej”. Ett exempel är att jag gillar skärp i midjan och då har jag använt det på en massor av olika sätt.

A: Man kan gå in i en persona också. Det brukar vi alltid göra när vi går upp på scen. T.ex när jag sätter på mig en stor, cool kavaj känner jag mig som Prince. Vi frågar alltid varandra "vem är du idag"? Vi är aldrig Aino och Carro, utan allt från David Bowie eller Prince till Rihanna och Elton John.

Kollektionen släpps den 25 oktober på Ginatricot.com samt i utvalda Gina Tricot-butiker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!