Prinsessan Sofia valde svensk design i brudklänningen

Prinsessan Sofia Bernadotte valde svensk design i sin brudklänning.

Prinsessan Sofia Bernadotte valde en klassisk spetsbroderad brudklänning med likheter till bland annat Grace Kelly och Kate Middletons brudklänningar. Brudklänning med ett långt släp är designad av Ida Sjöstedt (som förra året vann Damernas Världs Guldknappen Läsarnas Pris). Klänningen är gjord i helsidencrêpe som dubblerats med italiensk sidenorganza.

De vackra spetsdetaljerna är gjorda i couturespets av José María Ruiz och är såväl handklippta som handbroderade i Ida Sjöstedts ateljé. Den uppmärksamma kan även se att klänningen är gjord i tre nyanser av vitt.  Här ser ni designskissen från Ida Sjöstedt.

 Prinsessan Sofias brudbukett gick i flera nyanser av créme och korall och bestod av trädgårdsrosor och den traditionella myrtenkvisten från Sofiero. Sofias vackra och naturliga makeup gjordes av William Värnild och den vackra, låga håruppsättningen stod Marwan Hitti för.

Är du nyfiken på brudparet så passa på att ta en titt på deras gemensamma horoskop i Astrobloggen.

Foto: Alloverpress

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!