Kändistätt för H&M:s "Fashion against AIDS"

Genom att lansera en unisexkollektion "Fashion against AIDS" vill H&M stoppa den globala spridningen av HIV/AIDS.
För nå ut med kollektionen till så många som möjligt har det svenska klädmärket knutit en rad internationellt kända personer till projektet.
- Kändisar spelar en viktig roll i våra kampanjer eftersom de är förebilder för så många ungdomar i dag. De gör en insats genom att prata öppet om hur man förebygger HIV/AIDS, säger Ninette Murk grundare och kreativ chef för projektet "Fashion against AIDS".

Den amerikanska "Gossip girl"-stjärnan Penn Badgley, skådespelerskan Selma Blair, sångerskan Keri Hilson samt Ana Matronic från musikgruppen Scissor Sisters är några av de personer som ställer upp med sitt namn för H&Ms kamp mot den globala spridningen av HIV/AIDS.

Kollektionen, som alltså är tänkt för såväl tjejer som killar, innehåller printade T-shirts, byxor, jumpsuits, jackor och accessoarer och för varje sålt plagg går 25 % till välgörenhet.

Projektets plagg och accessoarer säljs på webben och H&M:s Divided-avdelning från och med den 26 april 2011.

AV: Elin Sunhed

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!