Karl Lagerfelds sista kollektion för Chanel hyllas i Paris

Foto: IBL

Se modeller som Cara Delevingne, Penélope Cruz och Kaia Gerber visa upp Karl Lagerfelds sista kollektion för Chanel under den pågående modeveckan i Paris.

Årets Chanel-visning under den pågående modeveckan i Paris började i tystnad. En tyst minut hölls till minne av modehusets chefsdesigner 

Karl Lagerfeld, som gick bort den 19 februari i år. Lokalen för visningen hade förvandlats till en snöig vintervärld med alpstugor och snötäckta bergstoppar. På gästernas stolar låg ett kort med en illustration av Karl Lagerfeld och Chanels grundare Coco Chanel, och texten "The beat goes on...".

https://www.instagram.com/p/Bunv0s_F2lv/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading&utm_campaign=embed_loading_state_camera

 

Gäster som dök upp för att hedra Karl Lagerfeld och se Chanels höst/vinter 2019-visning var bland andra Anna Wintour, Kristen Stewart, Naomi Campbell och Claudia Schiffer.

Foto: Swan Gallet/WWD/REX

Kristen Stewart längst fram på Karl Lagerfelds sista visning

På catwalken gick modeller som Cara Delevingne, Penélope Cruz och Kaia Gerber.

Foto: David Fisher/REX

Cara Delevingne på Chanels catwalk

Kollektionen för hösten och vintern 2019 bestod av mycket tweed och rutiga mönster på långa kappor, pufferjackor, vida byxor, hattar och varma boots. Majoriteten av plaggen var mörka, men det visades också en del helvita looks, där Penelope Cruzs puffiga fjäderminikjol stack ut.

Foto: David Fisher/REX

Penelope Cruz på catwalken för Chanel

Avslutningen på modevisningen var känslosam. När den sista låten, David Bowies Heroes, spelades var det flera av modellerna och gäster i publiken som inte kunde hålla tårarna tillbaka.

Foto: David Fisher/REX

 

LÄS OCKSÅ:

• 12 Chanel-visningar vi aldrig glömmer

Jonna Bergh om Karl Lagerfeld: En odödlig legend redan före sin bortgång

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!