Foto: IBL

Karl Lagerfelds sista kollektion för Chanel hyllas i Paris

Se modeller som Cara Delevingne, Penélope Cruz och Kaia Gerber visa upp Karl Lagerfelds sista kollektion för Chanel under den pågående modeveckan i Paris.

Årets Chanel-visning under den pågående modeveckan i Paris började i tystnad. En tyst minut hölls till minne av modehusets chefsdesigner 

Karl Lagerfeld, som gick bort den 19 februari i år. Lokalen för visningen hade förvandlats till en snöig vintervärld med alpstugor och snötäckta bergstoppar. På gästernas stolar låg ett kort med en illustration av Karl Lagerfeld och Chanels grundare Coco Chanel, och texten "The beat goes on...".

LÄS OCKSÅ: Jonna Bergh om Karl Lagerfeld: En odödlig legend redan före sin bortgång

 

Gäster som dök upp för att hedra Karl Lagerfeld och se Chanels höst/vinter 2019-visning var bland andra Anna Wintour, Kristen Stewart, Naomi Campbell och Claudia Schiffer.

Kristen Stewart längst fram på Karl Lagerfelds sista visning Foto: Swan Gallet/WWD/REX

På catwalken gick modeller som Cara Delevingne, Penélope Cruz och Kaia Gerber.

Cara Delevingne på Chanels catwalk Foto: David Fisher/REX

Kollektionen för hösten och vintern 2019 bestod av mycket tweed och rutiga mönster på långa kappor, pufferjackor, vida byxor, hattar och varma boots. Majoriteten av plaggen var mörka, men det visades också en del helvita looks, där Penelope Cruzs puffiga fjäderminikjol stack ut.

Penelope Cruz på catwalken för Chanel Foto: David Fisher/REX

Avslutningen på modevisningen var känslosam. När den sista låten, David Bowies Heroes, spelades var det flera av modellerna och gäster i publiken som inte kunde hålla tårarna tillbaka.

Foto: David Fisher/REX

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!