Köp Sophie by Sophies vackra smycken – specialerbjudande till Damernas Världs läsare

Sedan Sophie Gyllenhammar grundade Sophie by Sophie 2006 har märket blivit en stor favorit i mångas smyckesskrin. Nu kan Damernas Världs läsare köpa Sophies smycken till ett extra bra pris!

En enkel knut blir så mycket mer i Sophie by Sophies klassiska smyckeskollektion Knot. Vi på Damernas Värld har valt ut våra favoriter ur serien – som du som prenumerant nu kan handla till förmånliga priser i vår shop – och pratat om smycken med designern 

Sophie Gyllenhammar.

Sophie Gyllenhammar. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Vad ska man tänka på när man köper ett smycke?

– Lyssna på din personlighet och ha kul med dina smycken. Ibland är vi lite väl försiktiga här i Sverige, tycker jag. Ha mod att köpa smycken som visar vem du är. Det finns inga regler när det gäller smycken - bär det du älskar.

Får man blanda silver och guld?

– Absolut, jag älskar att mixa mina smycken. Guld, silver, stort och smått – för mig finns det inga do's and don'ts när man väljer smycken. Nyligen släppte vi en kollektion som heter Two Tone, där vi mixar just guld- och silverfärger. Många tycker att man ska välja antingen eller, men jag säger: köp smycken som visar din personlighet och ditt eget uttryck. Var modig i dina smyckesval och våga sticka ut.

Vem inspirerar dig?

– Många. En av dem är den 96-åriga inredningsdesignern och modeikonen Iris Apfel. Hon har verkligen sin egen stil. Det är så coolt när äldre kvinnor vågar vara lite galna. Modejournalisten Diana Vreeland (1903-1989) och konstnären Louise Bourgeois (1911-2010) är också personer som jag återkommer till. Självständiga kvinnor som jobbat med design, mode och form verkar vara något som sporrar min fantasi.

 Halsband av guldpläterat silver, 799 kr för prenumeranter och 990 kr för övriga. Klicka här för att köpa.

 Armband av guldpläterat silver, 649 kr för prenumeranter och 790 kr för övriga. Klicka här för att köpa.

 Armband av rhodinerat silver, 649 kr för prenumeranter och 790 kr för övriga. Klicka här för att köpa.

 Örhängen av guldpläterat silver, 499 kr för prenumeranter och 590 kr för övriga. Klicka här för att köpa.

 Örhängen av rhodinerat silver, 499 kr för prenumeranter och 590 kr för övriga. Klicka här för att köpa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!