Länge leve svensk design – shoppa 3 märken vi hyllar lite extra just nu

Svensk design är fantastisk. Den är egen, den är nytänkande och den växer internationellt så det knakar. Nationaldagen till ära hyllar vi därför tre svenska märken som våra modehjärtan klappar lite extra för just nu. Självklart kan du handla våra utvalda favoriter från märkena direkt här i artikeln!

Franskt som möter svenskt, kaxig stilrenhet och kvalitét som sticker ut. Det är vad som får våra hjärtan att slå lite extra för klädmärket Busnel, smyckesmärket Bow Label och skomärket Flattered. Scrolla ned för att shoppa och läsa mer!

Busnel – svenskt möter franskt

Trots dess franska rötter är Busnel svensk design när det är som bäst. Det anrika märket, som föddes på den franska västkusten år 1920, köptes 2009 upp av svenska Louise Falkenberg. "Très chic" och franska feminina former möter klassiskt svenska skärningar och färgskalor när designern Marita Werngren skapar sin magi. De stora knapparna och lyxiga materialen utmärker Busnel som vi med stolthet ser som ett svenskt favoritmärke idag.

Damernas Världs moderedaktion har valt ut sina favoritplagg från Busnel som du kan handla här nedan. Stilrena silhuetter, färger och snitt som får till den vardagschica looken. Precis som man vill ha det!

Klicka på plussen i bild eller direkt på produkterna för att handla, utcheckning sker med Klarna.

busnel-1

 

Bow Label – kaxigt och stilrent

Vasst, spännande och oväntat. Så kan man beskriva svenska Bow Labels design. Sophie Antonsson och Josefin Bakos De Geer är powerduon bakom märket, två unga kvinnliga designers med en gemensam kärlek för det minimalistiska. Svensk design är så mycket mer än de etablerade modehusen och därför älskar vi märken som dessa. Personliga smycken som garanterat får dig att sticka ut.

Shoppa våra utvalda favoritsmycken från Bow Label nedan.

Klicka på plussen i bild eller direkt på produkterna för att handla, utcheckning sker med Klarna.

bow label-1

[adSpace placement="manual"]

Flattered – kvalitet som sticker ut

Vill du ha ett par skor som passar till allt? Flattereds modeller är väl genomtänkta och lyfter såväl kontorslooken som semesterkaftanen. Kvalitetssäkrade material och enkel design med en twist får oss att vela hylla detta svenska under.

En favorit här på Damernas Världs redaktion är Michaela Fornis gästdesignade sko, modellen "Michaela". Handla den och våra andra favoriter direkt här i artikeln.

Klicka på plussen i bild eller direkt på produkterna för att handla, utcheckning sker med Klarna.

flattered-1

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!