Lanvin + H&M

Stella McCartney har gjort det, och Karl Lagerfeld, Comme des Garçons, Viktor&Rolf, Sonia Rykiel, Matthew Williamson likaså. Designat för modekedjan H&M.
I höst landar ännu en gästkollektion signerat ett känt modehus, nämligen det anrika, franska Lanvin.

Redan igår rapporterade DAMERNAS att spekulationerna drar åt att det är det franska modehuset Lanvin som kommer stå för designen, och mycket riktigt. Nu på morgonen konfirmerades ryktena. 

Kollektionen, som har fått namnet Lanvin for H&M, innehåller både dam- och herrkläder, och förväntningarna är skyhöga. Alber Elbaz, som är Lanvins konstnärliga ledare, har talat i termer som att "göra H&M luxuöst, snarare än att anpassa Lanvin till allmänheten" och H&M avslöjar att det är "en typisk Lanvin-kollektion", med fokus på form och detaljer. 

Lanvin for H&M kommer att släppas i utvalda H&M-butiker den 23 november 2010. 

H&M:s gästkollektioner är alltid hett omdebatterade inom modevärlden. Antingen är de för svårburna, som kritiken handlade om för ett par år sedan, eller så är priset för högt. 

Vad tycker du om valet av gästdesigner? Tyck till i kommentarsfältet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!