Lettisk färgdyrkan möter svensk minimalism – shoppa Klakinas design här

Eleganta plagg i livliga färger och material från lettiska Klakinas! Damernas Värld har pratat med designern Elena Klakina om hur den lettiska och skandinaviska stilen skiljer sig åt och vilka plagg varje kvinna bör ha i sin garderob. Dessutom har vi valt ut de snyggaste plaggen från Klakinas senaste kollektion som du kan shoppa direkt i artikeln.

Elena Klakina kommer ursprungligen från Riga men blev förälskad i den nordiska kulturen. Influerad av den svenska mentaliteten och naturen blandar Klakina lettisk variation med en fräsch skandinavisk känsla.

Elena, vilka är de största skillnaderna mellan hur lettiska och svenska kvinnor klär sig?

Nordisk och svensk stil är mycket striktare än lettisk. Det första som fångar ögat när man ser en skandinavisk designkollektion är linjerna och den enkla formen. Lettiska kvinnor älskar att experimentera med färger och detaljer, medan svenska designers fokuserar på att minimera allt som kan komplicera looken.

Klicka på plusset i bild eller på produkterna nedan för att handla, utcheckning sker med Klarna.

klänningar-1

blusar-1

Vart hittar du inspiration till din design?

När jag reser! Min farfar var en underbar konstnär som lärde mig att uppskatta världen runt omkring oss och ständigt inspireras till att skapa. När jag besöker en ny stad går jag alltid till lokala utställningar och museer för att absorbera energin i klassisk- och modern konst. En gång besökte jag Perhentian Islands i Malaysia och blev helt tagen av vågorna där. De rörde sig sofistikerat i mönster i sanden på grund av tidvattnet. Energin flödade och jag ritade mönstren i min skissbok. Det intrycket inspirerade mig till ett nytt silkesmönster och det var så en av Klakinas kollektioner föddes.

Klicka på plusset i bild eller på produkterna nedan för att handla, utcheckning sker med Klarna.

kortärmade blusar-1

I din kollektion ser vi mängder av olika färger och material, kan du berätta lite om det?

Klakinas signaturmaterial är naturligt silke. Vi använder också fransk spets, italiensk ull och kashmir från kända tillverkare i Milano och Paris som arbetar med kända varumärken som bland annat Burberry, Jigsaw, Ted Baker och Elie Tahari. Färgpaletten är inspirerad av nästa säsongs trender, men behåller de viktigaste varumärkesfärgerna. Min syster är också designer och vi skapar en hel del ihop.

Klicka på plusset i bild eller på produkterna nedan för att handla, utcheckning sker med Klarna.

klakina-1

Vilka tre plagg bör varje kvinna ha i sin garderob?

En silkesblus, en silkesklänning och en läderjacka slår aldrig fel. Ett annat säkert kort är högmidjade byxor, vilket ger mer definierade former. Om du matchar det tillsammans med en blus eller topp så är byxorna perfekta. Skjortklänning är en kontorsfavorit och med hjälp av en hatt kan du omvandla vilken look som helst.

[adSpace placement="manual"]

Klicka på plusset i bild eller på produkterna nedan för att handla, utcheckning sker med Klarna.

klakina blandat-1

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!