Louis Vuitton gör kollektion med Jeff Koons – tjuvkika på väskorna här

Väskklassisker i ny design och ett helt nytt monogram – så ser Louis Vuittons designsamarbete med konstnären Jeff Koons ut.
Ett av Jeff Koons verk på Metropolitain museum of Art i New York. Foto: IBL Foto: © David Cherepuschak / Alamy Stock Photo

Louis Vuitton har tidigare samarbetat med konstnärer som Stephen Sprouse, Yayoi Kusama, Cindy Sherman, Olafur Eliasson och Daniel Buren. Nu är det dags för New York-baserade Jeff Koons att sälla sig till skaran.

Jeff Koons är kanske mest känd för sina ballonghundsskulpturer, och blev 2013 en av världens högst betalda konstnärer när en av hans skulpturer såldes för hisnande 390 miljoner kronor.

För Louis Vuitton har Jeff Koons dekorerat accessoarer och klassiska väskmodeller som Speedy, Keepall och Neverfull med handmålade reproduktioner av kända verk av konstnärer som da Vinci, Titian, Rubens och Van Gogh. På väskorna sitter också ett specialdesignat monogram med Jeff Koons initialer, vilket är unikt då Louis Vuitton aldrig tidigare har låtit göra om sitt klassiska monogram.

Första delen av Jeff Koons kollektion för Louis Vuitton släpps den 28 april, men redan nu kan du tjuvkika på delar av den:

Louis Vuitton x Jeff Koons

LÄS OCKSÅ: Karolina Palmér kompromissar aldrig kärleken till färg: handla hennes konst här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!