Lovisa Burfitt + Rörstrand

Den svenska modedesignern Lovisa Burfitt  har gjort en samarbetskollektion tillsammans med porslinsföretaget Rörstrand . Lovisa är baserad i Paris, och är känd för sina många och vackra illustrationer som hon sätter på både akvarellduk och tyg. Förra året blev hon till delad Max Factor Award  under Stockholms modevecka, och visade då upp en dramatisk kollektion, inspirerad av surrealismen. 

När Lovisa Burfitt illustrerar för Rörstrand är det något annat som regerar. Nämligen en viss Mademoiselle Oiseau, som spelar huvudrollen i porslinsserien. Lovisa Burfitt har målat upp en hel berättelse om Mademoiselle Oiseau, som pryder espressokoppar, askar, lattemuggar, assietter och fat på fot. Det är brokig skara, där tanken är att de ska kunna användas på flera olika sätt.
- Du ska kunna ställa dina penslar i lattemuggen, eller din tandborste. Du ska kunna ha asken på ditt sminkbord, för att förvara dina smycken, eller ha salt i den på köksbordet. Du kan ställa ett värmeljus i espressokoppen, det blir ett väldigt vackert ljus av det, säger Lovisa Burfitt i en intervju med DV:s Emma Sundh .

Kring de vackra porslinsföremålen kringlar sig Mademoiselle Oiseau, tillsammans med sina katter och fåglar (som är vänner i Mademoiselle Oiseaus värld). Lovisa Burfitt har en klar bild över Mademoiselle Oiseau: hon bor i sin våning i Paris, och "katterna lapar champagne istället för mjölk i fatet på fot, och fåglarna äter ostron".
- Jag har själv två katter, och bor i Paris, säger Lovisa Burfitt när DV frågar om likheten mellan henne och den påhittade karaktären Mademoiselle Oiseau. Men där verkar likheterna ta slut.
Lovisa Burfitt har redan drömmar på att utöka kollektionen, med en stora skålar, tekannor och kaffekannor, helst med silverdetaljer.
men om det blir någon fortsättning återstår att se. Vi får nöja oss med denna underbara minikollektion i fem delar så länge ...

Priserna ligger mellan 169 - 599 kronor. 

Läs en längre intervju med Lovisa Burfitt på Damernas.se i morgon ...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!