Marc Jacobs lämnar Louis Vuitton

Womens Wear Daily rapporterar i dag att Marc Jacobs lämnar Louis Vuitton för att satsa på en börsnotering av sitt eget märke Marc Jacobs. Under sina sexton år som creative director för Louis Vuitton har Marc Jacobs förvandlat modehuset som tidigare framförallt var känt för sina läderväskor till en storspelare på modescenen. Hans modevisningar har rönt stor uppmärksamhet, inte bara för modet som visades upp utan även för scendekoren och showen han bjöd på under Louis Vuittons visningar. 

Inför höstkollektionen 2012 förvandlades catwalken till en tågstation.

I vårkollektionen 2013 utgick catwalken från rulltrappor.

Den lingerie-inspirerade höstkollektionen 2013 visades upp i en scen av en hotellkorridor.

Beskedet sprids i dag som en löpeld över modesajter, men uppbrottet var inte helt oväntat. Marc Jacobs och hans affärskollega Robert Duffy har båda haft kontrakt med Louis Vuitton som löper ut i år, och spekulationerna kring vad det skulle innebära har redan varit igång. Det var först efter modevisningen av vårkollektionen 2014 i Louvren som de bekräftade att den blir Marc Jacobs sista kollektion för märket. 

Vem som ersätter Marc Jacobs för det anrika modemärket är ännu inte bestämt, men det spekuleras i att Nicolas Ghesquière, som fram till 2012 var designer för Balenciaga, är en av kandidaterna. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!