Marc Jacobs om samarbetet med Coca-Cola Light

Som ni kunnat läsa tidigare här på damernas.se är det ingen mindre än modeikonen Marc Jacobs som tagit över efter Karl Lagerfeld och Jean Paul Gaultier som gästdesigner för Coca-Cola Light. Marc Jacobs har skapat en kollektion med flaskor och burkar inspirerade av 80-, 90-, och 00-talen. En design för varje årtionde läskföretaget har funnits. Designern pryder även kampanjer för Coca-Cola Light där han allt som oftast porträtterar 1990-talets hunk. 

I dag lanseras de moderiktiga flaskorna i Sverige. DV:s Sania Claus Demina befann sig på den stora lanseringen i London där flaskorna firades med fest och självaste Marc Jacobs. Efter klicket berättar designern om samarbetat med Coca-Cola light, hur han började med mode och avsöjar dessutom sina favoritdesigners! Massor av härilga bilder ifrån festligheterna finns på Sanias blogg! Vad är skillnaden mellan att designa flaskor och kläder? – Design för mig handlar om en rad kreativa val, oavsett vad jag designar. Där kan jag alltså se en likhet i att göra kläder och flaskor.

Berätta om hunken i samarbetet med Coca-cola light, hur kom idén till?– De frågade mig och jag tar ju oftast av mig kläderna när någon ber mig. Det känns faktiskt som att jag haft kläderna av oftare än på de senaste åren. Jag fyller ju 50 år snart så när folk fortfarande vill att jag drar av mig tröjan och dessutom kallar mig hunk får jag väl helt enkelt tacka.

Vad fick dig att inse att du ville hålla på med mode och design?– Jag tror det var när jag, till skillnad från de andra killarna i skolan, såg mest fram emot att shoppa skolstartskläder. Jag älskade det och insåg att mode var någonting jag gjorde för min egen skull. Det här med att uttrycka mig på olika vis med hjälp av kläder lockade mig. Jag såg livet som en film och kände att jag ville klä mig efter den.

Får du fortfarande en kick av att se någon bära något du skapat?– Ja, absolut! Det är den ultimata komplimangen eftersom det finns så otroligt mycket att välja på idag.

Vem är din favoritdesigner?– Miuccia Prada och Comme des Garcon är två designers jag tycker väldigt mycket om.

Av: Sania Claus Demina

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!