Mes Dames – vill klä dagens femme fatale

Mes Dames är klädmärket som startade i Paris men som nu har sin bas i Stockholm. Den 7 september öppnar de sin första butik med kombinerad ateljé, på Skeppargatan i Stockholm. Innan dess ska de visa upp sin vårkollektion på Mercedes-Benz fashion week som kickar i gång denna vecka. Den första stora visningen för märket. Färgpaletten kommer att visa mycket lila, grönt och gult och innehålla allt från pennkjolar till sidenblusar. Med sina plagg vill Mes Dames grundare och designer Lisa Wikander, förmedla styrka och elegans. Hon hämtar inspiration från starka kvinnor, och har döpt sitt märke utefter sin inspirationskälla. Mes Dames betyder nämligen ”mina damer” på franska. 

Vem har inspirerat dig att skapa Mes Dames spring/summer 13? Palma Bucarelli, en italienska som var intendent på Moderna museet i Rom under mitten av 1900-talet. Hon räddade stora delar av Italiens konstarv under kriget. Jag bodde i Rom i våras och började intressera mig för henne. En cool kvinnlig pionjär, helt i stil med Mes Dames. Jag skapade vårkollektionen utifrån henne. 

Vem ser du helst bära en Mes Dames outfit? Kate Winslet för hon är cool och kvinnlig. Hon har Mes Dames-pondusen och bär upp kläder på ett elegant och kraftfullt sätt. Det är kvinnan som bär kläderna som gör dem kvinnliga och vackra. Vi på Mes Dames har alltid sagt att vi vill klä dagens femme fatale, kvinnor som vill vara eleganta och kvinnliga, som vill visa lite former, utan att för den skull vara vulgära. I vår värld kan hon ha en stickad maxi-klänning och det är fortfarande kvinnligt. 

Hur tycker du att man ska gå klädd i vår? – Jag tycker att man ska kombinera en välskräddad sidenblus från Mes Dames med en vid somrig byxa. Markerade midjor och skira material är alltid fint. 

För mer Mes Dames, kolla in här på Damernas.se under den kommande veckan. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!