Mode från tv-serien Downton Abbey visas på Hallwylska

Älskar du, liksom vi, den vackra tv-serien Downton Abbey? Då får du bara inte missa Hallwylska museets kommande utställning. Som första land utanför Storbritannien har Hallwylska i Stockholm fått äran att visa upp några av de 1920-tals kreationer som har förekommit i serien.

– Vi får många kommentarer på våra visningar att palatset påminner om serien Downton Abbey, berättar Samuel Norrby, museipedagog vid Hallwylska museet i ett pressmeddelande.
– Vi på museet beslöt därför att undersöka om det var möjligt att göra en utställning med dräkter från den populära serien.
Och de lyckades. Mellan den 5 oktober 2012 och fram till 6 januari 2013 kan du njuta av mode från tv-serien Downton Abbey, och då framförallt från första säsongen. Utställningen, som fått namnet "Dräkter från Downton", fokuserar framför allt på kläder från övre samhällsklasserna. 

VAD? Utställningen "Dräkter från Downton"VAR? Hallwylska museet, Hamngatan 4 i Stockholm. NÄR? 5 oktober 2012 till 6 januari 2013 

PSST. Du vet väl om att du som är prenumerant kan köpa första säsongen av tv-serien Downton Abbey till förmånligt specialpris i DV-shoppen?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!