12 modeböcker du måste läsa (coffee table-material!)

Passa på att bläddra i oslagbart vackra böcker om mode, trender, skönhet och stil under de stunder du är ledig! Damernas Värld har handplockat 12 tips om designers, modetips och historia som du inte kommer vilja lägga ifrån dig.

Under ledigheten vill vi inget hellre än att sjunka ned i en bekväm fåtölj, sträcka på benen och mentalt förflytta oss till en annan värld. Föredrar du som oss att bläddra i böcker om mode och stil? Då har vi samlat tolv odödliga klassiker (som passar utmärkt att ha framme som dekoration).

1. Om Chanels odödliga klassiker

Chanel – collections and creations är en inspirerande bok där läsaren får se unika bilder och ritningar från bland annat Karl Lagerfeld. Vi får läsa om några ikoniska produkter från Chanel – från parfymerna till den klassiska "lilla svarta". Modehistoria 101!

Läs mer och köp boken här.

LÄS MER: Ikoniska Chanel 2.55 – allt du behöver veta om världens mest älskade väska

2. Om ikoniska märken och haute couture

Damernas Världs chefredaktör Martina Bonniers debutbok Fashionista är en personlig bok där läsaren får följa med på modeäventyr över hela världen. Från Coco Chanels privata våning till jeanskreatörer vid Acne Studios. En tidlös bok för alla fashionistas!

Läs mer och köp här.

3. Om Margielas väg till framgång

Martin Margiela är ständigt på tapeten och är nu aktuell i en utställning på Artipelag på Värmdö utanför Stockholm. Om du inte redan bläddrat i boken Maison Martin Margiela är det verkligen dags nu. Här får vi följa med in till modeskaparens unika värld – och boken är på köpet designad av Margiela! Fantastiskt vacker bok att ha framme året om.

Läs mer och köp här.

4. Om skandinaviskt mode

Skandinaviskt mode har tagit en självklar plats på modekartan och i influencern Pernille Teisbæks bok Dress Scandinavian får vi moodboards och tips på hur man blandar textiler och färger för att få till den där odödligt chica looken.

Läs mer och köp här.

LÄS MER: Expertens 9 bästa stiltips –för en garderob som håller över åren

5. Om hållbart mode

Visste du att den genomsnittlige svensken kastar åtta kilo kläder om året rakt i soporna? Därför rekommenderar vi att läsa Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode! En miljömedveten bok som alla modenördar borde läsa.

Läs mer och köp här.

6. Om modeskaparen Alexander McQueen

En häpnadsväckande vacker bok som handlar om den legendariske modeskaparen Alexander McQueen. I boken med samma namn får vi se unika, tidigare opublicerade, bilder som följer hans passionerade konst och kreationer. Den innehåller även intressanta analyser av akademiker och experter inom mode för att hylla McQueens minne.

Läs mer och köp här.

7. Om Vogues historia

En estetiskt tilltalande bok om det legendariska modemagasinet Vogue. Boken In Vogue innehåller hundratals framsidor, utvalda modebilder och intervjuer med banbrytande skribenter och redaktörer.

Läs mer och köp här.

8. Om allt som har med mode att göra

Modebibeln The fashion book har funnits med att tag. På ett pedagogiskt vis tar boken likt ett uppslagsverk upp över 570 stylister, modeller och fotografer – samt givetvis en kartläggning av modehus och designers. Ett måste för modenörden att ha framme på vardagsrumsbordet! Den nya utgåvan upplyser om modeskolor över hela världen.

Läs mer och köp här.

9. Om Peter Lindberghs fotografier

Tyske Peter Lindbergh är en av de mest inspirerande modefotograferna genom tiderna och skapade ett helt nytt perspektiv på hur kvinnlig skönhet kan porträtteras. I A different vision on fashion photography får vi se några av hans mest ikoniska bilder (bland annat den som prydde framsidan av brittiska Vogue från 1990) i kombination med texter författade av samarbetspartners som Jean Paul Gaultier och Anna Wintour.

Läs mer och köp här.

10. Om smarta tips inom mode och skönhet

Den italienska moderedaktören Giovanna Battaglia har skrivit en kul och annorlunda bok om modets värld. I Gio_graphy – fun in the wild world of fashion får vi veta vad man ska göra om man dyker upp bärandes samma klänning som någon annan till ett event och vad som behövs för att lyckas bära upp annorlunda och vågade trender. Heta tips för den som är riktigt intresserad av stil.

Läs mer och köp här.

11. Om makeup och beauty

Grundaren Bobbi Brown av makeupmärket med samma namn har i Pretty powerful intervjuat en mängd kvinnor – från vanliga dödliga till ikoniska kändisar. Här får alla kvinnor sin egen, unika look och i boken få du veta hemligheterna bakom vackra läppar, förtrollande ögon och ungdomlig hud. Inspiration deluxe!

Läs mer och köp här.

12. Om japansk modehistoria

Djupdyk bland japanskt mode i boken Kimono – the art and evolution of Japanese fashion. Här bjuds vi på en mängd varianter av det för evigt spännande plagget kimono – från 1600-talet fram till modern tid. En spännande bok för den nyfikne.

Läs mer och köp här.

LÄS MER: 42 julklappstips till hela familjen (vi har gjort jakten åt dig!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!