MODEMAT: Cecilia Bönströms tarte tatin

I nya numret av Damernas värld  hälsar vi på hos chefsdesignern på Zadig & Voltaire ,  Cecila Bönström , visar runt DV i sitt rockchica hem i Paris. Förutom en rundvandring, delar hon med sig av sina favoritadresser i Paris och berättar om hur det är att leva i Paris. 

I det vackra hemmet gillar hon att umgås med vänner och bjuder ofta på svensk mat. Ja, förutom till efterrätt, då hon bjuder på den franska äppelpajen Tarte tatin.
Här på Damernas.se kan du hitta hennes eget recept ...

Cecilias franska äppelpaj - Tarte Tartin

Deg:125 g mjöl
75 g smör
¼ tsk salt
2 msk vatten

Gör så här: Blanda mjöl och salt i en bunke. Lägg i smöret i bitar och blanda ihop allt med fingrarna. Tillsätt vattnet och forma degen till en boll. Lägg degbollen i plastfolie och förvara den i kylen medan du förebereder fyllningen.Fyllning:6-7 äpplen
100 g mjukt smör
120 g strösocker

Gör så här:Lägg 2/3 av smöret och 2/3 av sockret i botten på en teflonform. Skala äpplena, dela dem i halvor och lägg dem tätt i formen. Dutta sedan över resten av smöret och sockret.
Placera formen ovanpå spisen på medelvärme i 20 min innan kakan gräddas i ugnen på 225 graders värme i 5 min. Ta ut formen.
Ta ut degbollen ur kylen och kavla ut pajdegen till en rundel som placeras ovanpå äpplena så att de täcks. Sätt sedan tillbaka formen i ugnen och låt kakan gräddas i 20 minuter.
Ta ut formen och låt den vila en stund. Lägg sedan ett stort fat över formen och alltihop upp och ned.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av Damernas Värld + Rituals Sakura-set. Köp nu!