Balenciaga öppnar butik i Stockholm.
Balenciaga öppnar butik i Stockholm.

Balenciaga öppnar butik i Sverige – allt du borde veta

Äntligen! Nu är det klart när Balenciaga öppnar sin första butik i Sverige - och vi behöver inte vänta länge.

Balenciaga öppnar sin första butik i Sverige på NK i Stockholm under 2019, där de både kommer att sälja både kläder och accessoarer. De kommer även sälja sina populära sneakers och ett urval väskor. Inredningen sägs vara en mix av klassiskt och modernt och riktigt andas haute couture. Den beskrivs som en kraftfull energi och cool arkitektur med kontraster mellan hård betong och mjukt läder. 

Balenciaga AW18. Foto: CAMERA PRESS / CAMERA PRESS
Butiken blir 66 kvadratmeter

Fram till nu har Balenciaga enbart sålts på Nathalie Schutermans butik på Birger Jarlsgatan i Stockholm samt online. Men den nya butiken blir rejält mycket vassare. Totalt blir den 66 kvadratmeter och öppnar den 6 mars 2019. Butiken är i gott sällskap. Även Toteme och Ganni öppnar butiker på Nordiska Kompaniet samma vecka.

Balenciaga är ett modehus som grundades i Spanien 1917 av designer Cristóbal Balenciaga. Flera kända designers har genom åren designat för märket; som Oscar de la Renta, Andre Courreges och Hubert de Givenchy.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!