Simone Rocha x H&M designsamarbete 2021 – allt du vill veta om plagg, priser och datum som kollektionen släpps.
Simone Rocha x H&M designsamarbete 2021 – allt du vill veta om plagg, priser och datum som kollektionen släpps. Foto: H&M

Simone Rocha gör designsamarbete med H&M – här är allt vi vet

Yes! Efter en paus 2020 är H&M:s årliga designsamarbete tillbaka, och vi vet nu vem den ärade designern blir. Ingen mindre än Simone Rocha. Skrolla ned för allt vi vet om kollektionen just nu.

Simone Rocha är namnet bakom H&M:s stora designsamarbete 2021. Den Londonbaserade, irländska designern, med rötter i Hongkong, startade sin karriär 1986 och är idag en av våra mest inflytelserika modeskapare. Hennes moderna och eleganta grepp på klassiskt romantiska element som tyll, blommor och pärlor har gjort henne till en favorit hos kvinnor världen över.

I kollektionen med H&M kommer vi att få ta del av plagg och accessoarer för damer, herrar och barn. Under designprocessen återbesökte Rocha sina gamla kollektioner från åren som designer, och har omarbetat flertal älskade favoritplagg till moderna versioner.

– Ärligt talat var det väldigt känslosamt att gå igenom alla plagg. Jag fick chansen att reflektera över vilka säsonger som jag var extra stolt över, återbesöka kollektioner som varit milstolpar för mig och återuppliva olika idéer som vi inte tog hela vägen sist. Arkivet är så viktigt för mitt arbete: vi är inte ett märke som överger idéer varje säsong – vi kollar ofta tillbaka på tidigare förslag, eller fortsätter att utveckla existerande silhuetter och former, säger Rocha i ett pressmeddelande.

Simone Rocha gör kollektion med H&M våren 2021. Foto: H&M

LÄS MER: H&M Home släpper designsamarbete med Diane von Furstenberg 

Plagg ur Simone Rocha x H&M

Det vi vet om kollektionen än så länge är att den kommer att innehålla tyllklänningar, pärlstavsskjortor, kabelstickade tröjor, ytterplagg – bland annat trenchcoats –, skottsrutiga plagg, pärlpyntade skor och smycken. Färgskalan kommer att gå i crème, rosa, röd och svart.

– Simones etos är otroligt inkluderande. Jag tycker att hennes kläder är gjorda för alla – oavsett ålder, storlek, form eller stil, vare sig man är mer flickig eller androgyn. Hon har något för alla, vilket är fantastiskt. Hennes plagg är också gjorda för att bäras och leva i, jag tycker att mer mode borde vara på det sättet, säger skådespelerskan Daisy Edgar-Jones, som är ansikte utåt för kollektionen tillsammans med, bland andra, Robbie Spencer, stylist, Tess McMillan, modell, och systrarna Adwoa och Kesewa Aboah, aktivister och modeller – alla nära vänner till Rocha.

Daisy Edgar-Jones är ansiktet utåt för H&M x Simone Rocha. Foto: H&M

Datum: då släpps Simone Rocha x H&M 

Kollektionen släpps den 11 mars i utvalda H&M-butiker och online världen över. 

Adwoa och Kesewa Aboah för Simone Rocha x H&M. Foto: H&M
Simone Rocha x H&M-kollektionen innehåller mycket romantiska och feminina klänningar. Foto: H&M
H&M:s designsamarbete med Simone Rocha innehåller även plagg för barn. Foto: H&M

LÄS MER: Från 2004 till 2019 – alla H&M:s stora designsamarbeten genom åren 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård & doftljus. Köp nu!