Ikea lanserar Efterträda – sin första klädkollektion någonsin.
Ikea lanserar Efterträda – sin första klädkollektion någonsin. Foto: Ikea

Ikea släpper sin första klädkollektion någonsin

Möbeljätten Ikea slår sig in på modescenen med sin första klädkollektion: Efterträda.

Förutom förra årets snackis, när Ikea lanserade en beppe-hatt tillverkad av sin ikoniska blå kasse, har svenska möbeljätten hållit sig utanför klädmarknaden – till nu. I samarbete med Ikea Japan har de tagit fram en limiterad kollektion, inspirerad av Tokyos befolkning.

Ikea lanserar kläder under kollektionen Efterträda. Foto: Ikea

I pressmeddelandet om lanseringen skojar Ikea friskt med Balenciaga, som för ett par år sedan släppte en lyxväska som tydligt inspirerats av möbelvaruhusets blå kasse.

”High end-modehus har hyllat och tagit med sig Ikeas design till catwalken, och fejkade logo-tröjor är en vanlig syn på Tokyos gator. Nu är det dags för den riktiga varianten i form av lanseringen av Efterträda Collection”, skriver de. 

Hoodie från Ikea. Foto: Ikea

Kollektionen heter just Efterträda och består av bland annat en hoodie, en t-shirt samt merchandise i form av en tygväska, ett paraply, en badhandduk och en vattenflaska. Streckkoden som syns på produkterna är inte vilken som helst – den tillhör Billy-bokhyllan som är Ikeas mest sålda vara genom tiderna. Kollektionen lanseras med en tillhörande kampanj där unga Tokyo-bor visar upp sina hem iförda plaggen.

I skrivande stund har kollektionen enbart släppts i butik och online i Japan, men den ska enligt uppgift senare lanseras världen över. Här hittar du hela kollektionen.

Paraply och t-shirt från Ikea Efterträda. Foto: Ikea
Tokyo-bor har inspirerat Ikeas klädkollektion. Foto: Ikea
Kollektionen säljs hittills enbart i Japan. Foto: Ikea

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!