Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Monki

Hyllade designern Selam Fessahaye släpper kollektion med Monki

Designern Selam Fessahaye har snabbt blivit en av Sveriges starkast lysande modestjärnor. Nu gör hon sitt första designsamarbete med budgetkedjan Monki.

Redan förra året spådde Damernas Värld designern, stylisten och modeskaparen Selam Fessahayes framgångar och prisade henne med det prestigefyllda modepriset Knappnålen 2018. ”För ett spännande och inkluderande mode med en lekfull twist, och en premiärvisning som gav oss både gåshud och framtidshopp. Denna designer har lyckats överföra sin fingertoppskänsla för styling och wow-faktor till sina egna plagg, och skapat ett helt eget uttryck på catwalken”, löd motiveringen som gav henne utmärkelsen.

– Mode har varit mitt sätt att uttrycka mig på sedan jag var jätteliten. Mitt sätt att kommunicera. Jag gillar kontraster och att ta saker ur sitt sammanhang och ge dem nya sammanhang. Jag är nog en komplex person och det syns i min design, berättade hon då.

LÄS OCKSÅ: Selam Fessahaye till Damernas Värld: ”Jag har gjort kläder jättelänge men jag har aldrig hunnit klart”

Nu, lite drygt ett år senare, har hon tagit sin välförtjänta plats på svenska modehimlen och är aktuell med sitt första designsamarbete tillsammans med Monki. Samarbetet kom till efter att Selam stylat budgetkedjans vårkampanj, varpå en gemensam kollektion blev en ren självklarhet.

– Den här kollektionen är en balans mellan min och Monkis stil. Jag älskar det faktum att kollektionen är lätt att dressa upp och dressa ner på ett intressant sätt, säger Selam själv om samarbetet.

Kollektionen består av ett brett urval plagg med fokus på streetwear och lekfulla inslag. Vida oversize-modeller löper som en röd tråd genom plaggen och ett speciellt framtaget handmönster, som står för inkludering, förekommer flera gånger. Extra iögonfallande är festklänningen – som riktigt genomsyras av Selams design – samt kostymen med dubbla manschetter.

Plaggen släpps i utvalda butiker samt online (här!) den 15 oktober och kostar mellan 200 och 1200 kronor. 

Se hela Selam Fessahaye x Monki-kollektionen här nedanför (och här kan du köpa den)

Jacka, 1200 kr, leggings, 300 kr. Foto: Monki

 

Kavaj, 1000 kr, byxa, 800 kr. Foto: Monki

 

Foto: Monki

 

Foto: Monki

 

Foto: Monki

 

Foto: Monki

 

Foto: Monki

 

Foto: Monki

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!