Artikeln innehåller köplänkar

Singles Day 2019 – här fyndar du bäst på alla singlars dag

Foto: Jason Lloyd Evans

Singles Day 2019 är inte bara en hyllning till alla singlar där ute – det är också en dag när butikerna erbjuder rea utöver det vanliga. Damernas Värld guidar dig till hur du gör rätt kap på readagen!

Har du hört talas om alla singlars dag? Singlarnas dag, Singles Day, är Kinas motsvarighet till readagen Black Friday – och nu har den fullkomligt exploderat i Sverige. Damernas Värld reder ut allt du behöver veta om högtiden och listar butikerna med bäst rabatter och erbjudanden!

LÄS OCKSÅ: Allt om Black Friday – så blev fredagen i november readagen nummer ett

Foto: Jason LLoyd Evans

Passa på att fynda på rea med dina vänner på alla singlars dag!

1. Vad är Singles Day, Alla singlars dag eller Singlarnas dag?

Singles Day startades i Kina som en motpol till Alla hjärtans dag och den äger alltid rum den 11 november. Ursprungligen ville man göra uppror mot kärleken och tvåsamheten genom att uppmana folk att fira sitt singelliv istället och vara stolta över att vara ensamstående. Den första gången man vet att dagen firades var 11 november 1993 vid universitetet Nanjing University i Kina. Valet av datume är enkelt – 11/11 består bara av ettor.

Än idag firas 11/11 som singlarnas dag, Guanggun Jie som det heter på kinessiska, i Kina med festivaler, blinddates och roliga upptåg. Men dagen har också blivit den största onlineshoppingdagen om året i världen – alla singlar uppmanas nämligen unna sig något speciellt, istället för att köpa en present till någon annan à la Alla hjärtans dag. 

Det har webbshoparna tagit fasta på och erbjuder mängder av rabatter och reor den 11 november. Det är inte ovanligt att få upp till halva priset på hela sortimentet – och ja, självklart är även upptagna välkomna att klicka hem något på readagen.

2. Hur firas Singles day i Sverige?

Sverige har ingen särskilt tradition av att uppmärksamma singeldagen, men näthandeln har tagit tillvara på tillfället att rea ut sina sortiment under högtiden, särskilt de två senaste åren. År 2018 meddelade Breakit att shoppingdagen ökade med runt 70-100 procent från föregående år och att drygt 63% av alla nätshoppar hade någon form av erbjudande.

3. Singles Day-rea i Sverige – vilka butiker har rabatter och erbjudanden?

Alla erbjudanden är från förra årets Singles Day-rea. När Singles Day 2019 närmar sig kommer vi fylla på artikeln med uppdaterade erbjudanden.

MODE, SKOR OCH ACCESSOARER FÖR DAM

& Other Stories
Asos
Arket
Accent
Boozt
Bubbleroom
Busnel
Bik Bok

Booho

Caliroots

Cos

Cubus

Ellos

Filippa K

Flattered

Gant

Gina Tricot

H&M

Hunkydory

Ida Sjöstedt

Indiska

Ivyrevel

J. Lindeberg

Lindex

Luisaviaroma

Marville Road

Matches Fashion

Monki

My Theresa

Nelly

Net a Porter

Nividas

Rizzo

Revolve Clothing

Rodebjer

Stylebop

Stylein

Triwa

Twilfit

Ur o Penn

Wakakuu

Weekday

Åhléns

SKÖNHET

Apoteket

Hudoteket

Eleven

Kicks

Kronans Apotek

Lyko

Look Fantastic

Nordic Feel

Sephora

The Body Shop

Åhléns

INREDNING

Cervera

Confident Living

Design Online

Ellos Home

H&M Home

Jotex

Lexington

Mio

Newport

Åhléns

LÄS MER: Så fyndar du bäst på rean – knepen som gör dig till ett riktigt reaproffs

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!