Svensk designerduo i toppen på Zadig & Voltaire

Zadig & Voltaire får förstärkning i form av den hyllade designern Paolo Melim Andersson och ger oss svenskar en anledning att glädjas lite extra, nu leds nämligen märket av två svenska designers.

Damernas Världs chefredaktör och modechef Martina Bonnier glädjs åt nyheten.

– Vilken trevlig nyhet att designern Paolo Melim Andersson kommer till Zadig & Voltaire och förstärker upp vid sidan av den härliga svenska designern Cecilia Bönström. Paolo har vuxit upp i Sverige och arbetat hos både Martin Margiela, Marni och Chloé, tre modehus vi gillar. Två svenskar som ger sin estetik till franska märket Zadig & Voltaire, det måste bli succé!

Paolo och Cecilia har en gemensam designvision, som baseras på en basgarderob där naturlig mjukhet står i fokus och kombineras med inslag av läder och mesh. ”Vi kompletterar varandra. Paolos feminina känsla för design förstärker den androgyna look som är typisk för Zadig & Voltaire” säger Cecilia Bönström i pressmeddelandet.

Vi blir givetvis extra nyfikna på att se den första gemensamma kollektionen, och som tur är behöver vi inte vänta länge. Redan den 5 mars visas designerduons första kollektion på Paris modevecka.

Förutom att designa för Zadig & Voltaire kommer Paulo att fortsätta föreläsa inom mode på universitetet IUAV i Venedig. Enligt honom är det ett alldeles för bra tillfälle att hålla kontakten med en ung generation designers, för att kunna motstå från.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!