Modeveckan: se det senaste från catwalken

ALTEWAISAOMEVåren och sommaren 2014 har elegant herrmode inspirerat Altewaisaome i en kollektion vars ledord är softisikerad och elegant. Referenser till smokingen finns där, men i en ny tappning. Färgskalan går i mörkblått, svart och vitt med små broderade detaljer i guld.

MAYLAVåren och sommaren 2014 har Maylas kollektion inspirerats av Deauville och de glamorösa kvinnor som fotograferades där av bröderna Seeberger. Vida byxor, aprikosfärgade klänningar, art deco-inspirerade tryck och böljande siden skapar en chic kollektion väl värdig ”den Parisiska Rivieran.”

TIGER OF SWEDEN

Tiger of Sweden visade en kollektion där svart och vitt dominerade. Det svarta var tufft,  och maskulint medan de vita delarna i kollektionen stod för det feminina och mjuka. Hur skiljer sig den här kollektionen från era tidigare?– Den känns lite mindre formell, lite mjukare och lite yngre, berättar Tiger of Swedens designers. 

MIMI PLANGE

Färgstarkt, blommigt och feminint beskriver Mimi Planges vår- och sommarmode 2014. Förutom färggranna illustrationer bjuder kollektionen på plagg i ljusblått, knallcerise, puderrosa och guld. Mimi Plange, vad insirerade dig till den här kollektionen?– Min inspiration var mörka surrealistiska illustrationer på blommiga trädgårdar och naturliga texturer. 

IDA SJÖSTEDTEfter att i höstkollektionen ha inspirerats av Mean girls har Ida Sjöstedt åter hittat tillbaka till det söta och feminina. Skira spetsar, handbroderade blommor och fuskpäls genomsyrar vår- och sommarkollektionen 2014.Ida Sjöstedt, vill du berätta lite mer om inspirationen bakom kollektionen?– Kollektionen heter Dream Girls part two, så det är egentligen samma inspiration som förra sommarkollektionen, jag hade inte hunnit tömma ut det ordentligt. Den bygger på att leva i en drömvärld, instagramvärlden där man ser allt genom ett rosa filter. Den handbroderade klänningen är ett exempel på det, den måste vara något av det mest opraktiska man kan ha på sig, men också något av det vackraste. 

BEA SZENFELDBea Szenfeld sa innan visningen att hon önskar att mode skulle vara lekfullt. Med en kollektion inspirerad av Furries och gjord helt genom vikta papper lyckades hon så bra att publiken bröt ut i spontana applåder. 

BUSNELInför våren och sommaren 2014 har Busnel inspirerats av fransk kolonialism och kollektionen innehåller en mix av grovt och mjukt, exempelvis genom safari-inspirerade jackor stylade med skira spetskjolar. 

CHEAP MONDAYCheap Mondays vår- och sommarkollektion 2014 går under namnet Hybris. Med inspiration från New kids on the block, kick as och in your face, finns det mycket energi. Stort och over-sizat varvas med tight och denim är främsta ingrediensen.

WHYREDVår- och sommarkollektionen från Whyred är inspirerad av Förö, Bergman, och filmen Through A Glass Darkly. Kontraster i transparens kombinerat med grova material, naturfärger och ett rött tryck baserat på en tavla av Roland Hjorts morfar, Sven X et Erixon, präglar kollektionen. 

Vill du se  mer från modeveckan hittar du del 1 här. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!