Nästa stora modestjärna?

Svenska modekedjan H&M har instiftat ett nytt spännande modepris, H&M Design Award, som har till uppgift att uppmuntra nya stjärnor på modehimlen. Avgångsstudenter från fjorton designskolor i sex länder tävlar om priset. Den internationella juryn som i finalen väljer en vinnare består av Christopher Kane, Hilary Alexander, Kristopher Arden Houser, Susie Lau, Margareta van den Bosch och Ann-Sofie Johansson.

Under modeveckan i Stockholm, som hölls tidigare i veckan, visade alla sex finalisterna i H&M Design Award upp sina kollektion för pressen. Och den som slutligen tog hem segern, 450 000 kronor och möjligheten att sälja 15 plagg ur sin kollektion i utvalda H&M butiker var danska Stine Riis. Hon har studerat mode på London College of Fashion i Storbritannien. I sin detaljfullt skräddade avgångskollektion Decadance and Decay blandar hon färg och form på ett modernt sätt som imponerade på juryn och gjorde henne till den första vinnaren av H&M Design Award. 

AV: Rebecka Wållgren

Se Stine Riis kollektion genom att klicka på bilderna nedan ...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!