Nationalmuseum ställer ut Project Runway-kollektion

I höst kan vi för första gången följa den svenska versionen av tv-serien Project Runway. Sofi Fahrman är programledare, medan den legendariska modeskaparen och första Guldknappenvinnaren Rohdi Heintz guidar deltagarna genom de olika utmaningarna.

I det senaste programmet, som sändes under måndagskvällen, skulle deltagarna arbeta i lag. Utmaning bestod i att tillsammans med sina lagkamrater, skapa en dynamisk minikollektion med inspiration från konsten på Nationalmuseum i Stockholm. Det vinnande laget utgick från Carl Gustav Pilos ofullbordade 1700-talsmålning Gustav III:s kröning

Project Runway-deltagarna Naim Josefi, Elle Frostegård och Robert Svensson stod som vinnare när programmet var slut. De jobbade mycket med att förmedla målningens oskärpa och dis, vilket resulterade i tre skira plagg. Vinsten? Kollektionen ställs ut på Nationalmuseum mellan den 23 oktober och 9 december. Inte illa va?

Foto: Sofia Persson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!