Nu på fredag får du dubbla värdecheckar om du lämnar in gamla kläder på H&M

H&M har utlyst en klädinsamlingsdag den 17 april. Alla som lämnar in gamla textilier i någon av klädjättens butiker får då dubbla värdecheckar á 50 kronor, per inlämnad påse. Passa på att rensa ut slitna plagg, omaka strumpor och gamla lakan!

Det går ofta åt mycket kemikalier för att tillverka nya textilier, vilket sliter på miljön. I Sverige slänger vi ungefär åtta kilo textilier per person och år, men så mycket som 95 procent av det som hamnar i soporna skulle kunna återanvändas eller återvinnas.

– Vi hoppas att textilåtervinning ska bli lika naturligt som att panta burkar. Då kommer förhoppningsvis vår långsiktiga ambition om att återanvända och återvinna alla textilfibrer till nya fibrer bli möjligt i framtiden, säger Henrik Lampa, ansvarig för miljöfrågor på H&M:s hållbarhetsavdelning i ett pressmeddelande.

H&M har därför utlyst den 17 april till klädinsamlingsdag och vill uppmuntra sina kunder att lämna in gamla textilier. Alla som kommer in och lämnar plagg i någon av klädjättens butiker på fredag får dubbla värdecheckar á 50 kronor för varje inlämnad påse, max fyra checkar per person. Värdecheckarna kan användas vid nästa köp för över 300 kronor, men max en check per köptillfälle. Klädjätten hoppas få in fem ton textilier under klädinsamlingsdagen.

– Det måste inte vara kläder, går bra med alla typer av textilier oavsett varumärke och skick, säger Marie Rosenlind, PR- och kommunikationsansvarig H&M Sverige.

Bra för miljön och bra för plånboken, vilken win-win!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!