Njut av Oscar de la Rentas magnifika sista kollektion

Oscar de la Renta, mästaren av aftonklänningar, har sorgligt gått bort, 82 år gammal. Vi passar på att hylla en av tidernas mest skickliga designers genom att njuta av de vackra klänningarna i hans hyllade, sista kollektion.

"There is no one on earth who makes a woman feel more beautiful than Oscar de la Renta," citatet kommer från supermodellen Karlie Kloss Instagram efter visningen av vår- och sommarkollektionen 2015, ett citat som också inledde Style.com's recension. Och visst är det så. Oscar de la Renta är känd för att skapa de mest fantastiska aftonklänningar, romantiska, feminina och alltid magnifika.

Redan 1965 startade han sitt eget modehus och vann snabbt popularitet med ett flertal av de Amerikanska presidentfruarna som välkända kunder. En popularitet som hållit sig över åren, på senare år kanske framförallt allmänt känt genom den klänning Aleksandr Petrovsky ger Carrie Bradshaw i ett avsnitt av Sex and the City.

Trots att Oscar de la Renta lidit av cancer de senaste åren har han fortsatt att arbeta långt efter sin pension, men i oktober berättade modehuset att vår- och sommarkollektionen 2015 skulle vara Oscars de la Rentas sista, istället tar Peter Copping, som tidigare designat för Nina Ricci, över som ny kreativ chef.

Martina Bonnier, chefredaktör och Modechef på Damernas Värld har träffat Oscar de la Renta två gånger och skriver i sin blogg. ”Han var en old school gentleman. Alltid elegant och charmerande. Det finns inte många kvar i världen som Oscar de la Renta. Han kommer definitivt räknas till en av de stora designerna genom tiderna och hans ”kvinna” med oklanderliga stil vara saknad.”

Snart efter Oscar de la Rentas tragiska bortgång la modehuset upp ett personligt brev på sin hemsida.

Kollegor

 Vi skriver till er för att berätta att Oscar gick bort i går kväll (20/9) i sitt hem i Conneticut, omgiven av sin familj, vänner och sina hundar. Han dog precis så som han levde, med enorm nåd, stor värdighet och på sina egna villkor.

Samtidigt som våra hjärtan brister vid tanken på ett liv utan Oscar, är han på samma gång i mångt och mycket kvar hos oss. Oscars håra arbete, hans intelligens och hans kärlek till livet är hjärtat i vårt företag. Allt som vi har gjort och allt som vi kommer att göra är utifrån Oscars värderingar och hans själ. Genom hans exempel vet vi vägen framåt.

Här nedan är några av de magnifika klänningar Oscar de la Renta visade i sin sista kollektion som kreativ chef för modehuset.

Foto:Alloverpress

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!