Foto: Twitter

Rådet: ”Bär endast magtopp till platt mage” – nu rasar kurviga kvinnor

I juninumret av "O, The Oprah Magazine" fick en läsare rådet att endast klä sig i magkorta överdelar om hon hade platt mage. Det ledde till en massiv protest där sociala medier fylldes av just sådana bilder på kvinnor, under hashtagen #rockthecroptop.

Det är den kreativa chefen för Oprah Winfreys magasin för kurviga kvinnor, Adam Glassman, som har kritiserats för sitt svar. En läsare frågade om hon kan bära magtopp och hans svar löd: ”Endast om du har en platt mage”.

 

Att rådet kom från en tidning startad av Oprah Winfrey förvånade många, eftersom hon själv har fått utstå hård kritik för sin kropp under åren.

Även kändisar ville visa sitt stöd efter händelsen, bland annat kurviga supermodellen Tess Holiday.

https://twitter.com/Tess_Holliday/status/618971335486631936/photo/1

Och protesten nådde fram. Enligt Mashable klev en talesperson från tidningen fram för att be om ursäkt:

”Vi stöttar, uppmuntrar och står bakom att alla kvinnor ska se bra ut, känna sig trygga och leva sina bästa liv – i det här fallet kunde vi ha uttryckt oss bättre. Vi uppskattar återkopplingen och kommer att vara mer uppmärksamma framöver.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!