Ralph Lauren slutar – här är svensken som tar över

Ralph Lauren har varit VD i snart 50 år, nu lämnar han över rodret till en svensk.

Stefan Larsson tar över rodret som VD redan i november, en tjänst som ingen annan än Ralph Lauren haft tidigare. Stefan Larsson har med sig framgångssagor från såväl Old Navy, ett lågprismärke inom Gap och hans tidigare arbetsgivare H&M, men det var först och främst Stefans drivkraft som Ralph Lauren föll för.

För Womens wear daily berättade han att han under en tid haft en lista med kandidater, och att kraven de skulle uppfylla var lång. Det viktigaste kriteriet var att personen skulle ha samma drivkraft som han själv gått efter när han byggt upp sitt märke.

– Stefan tillför något speciellt. Han har både designkänslighet och förmågan att bygga upp en verksamhet och ett växande företag. Det är sällsynt i vår verksamhet, vanligtvis är det ena eller det andra, säger Ralph Lauren.

Även om Ralph Lauren nu lämnar över en stor del av arbetsuppgifterna så lämnar han inte märket helt utan kommer att sitta kvar som styrelseordförande.

Foto: Alloverpress

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!