Så fyndar du bäst på Black Friday – 15 tips som gör hela skillnaden

Visst är det härligt med rea, men Black Friday och sänkta priser kan lätt göra att vi fattar dåliga och ogenomtänkta beslut när vi shoppar. Här kommer därför 15 tips på hur du gör bästa fynden och undviker alla felköp.

1. Ställ dig frågan om du hade köpt plagget för ordinarie pris

Martina Bonnier, chefredaktör på Damernas Värld har en övergripande regel när det kommer till rea. ”Om du aldrig hade köpt plagget till fullt pris så ska det inte spela någon roll om det är på rea, för du kommer ändå aldrig använda det”.

Stor guide: Här hittar du alla reor under Black Friday 2018

2. Undvik trendplagg

Black Friday Sverige är en chans för butiker ska rensa ut gammalt och skapa plats för kommande trender. Fundera ett extra varv om du kommer att vilja använda plagget även nästa säsong.

3. Följ dina favoriter på sociala medier

Gilla dina favoritbutiker och designers på Facebook och Instagram. Då får du tips om reor och utförsäljningar så att du kan vara på plats direkt när dörrarna öppnas.

4. Var ute i god tid

Ta ett varv på stan dagen innan rean början. När det är tomt på folk i butikerna kan du tänka klart och prova vilken storlek som passar dig i de plagg du verkligen vill ha.

5. Passa på att fynda julklappar

Speciellt om någon önskat sig högtalare, hörlurar, tv-spel och datorspel. Förra året var den genomsnittliga prissänkningen på dessa produkter bland de största enligt Prisjakt.se.

6. Vänta med att handla datorer, vitvaror och skor

Om trenden från förra året fortsätter bör du vänta till ett senare tillfälle. Enligt Prisjakt.nu var den genomsnittliga prissänkningen på dessa produkter låg.

7. Satsa på 40- eller 50%

När plagg är nedsatta med 30% kan priset fortfarande vara för högt samtidigt när 70% rea är det risk att utbudet är för utplockat. Vänta till 40 - eller 50%, då har du bra chans att fynda!

8. Håll utkik på modebloggar

Ibland har bloggare samarbete med stora onlinebutiker. Då kan du få tillgång till rean innan alla andra eller ha chans att få bättre priser.

9. Prova storleken i butik – köp på nätet

Undvik trängsel i butik är det bekvämt att sitta hemma vid datorn när rean startar. Ofta finns fler storlekar kvar på webben. Om du inte redan provat ut rätt storlek i butik är det bra att utnyttja butikens storleksguide.

10. Köp bara kläder som passar

...och inte de plagg som kommer att passa när du lagt upp en söm, går upp eller ner i vikt. Passar de inte nu så finns risken att de aldrig kommer att användas.

11. Shoppa Black Friday-rean från utlandet

Jämför om det är billigare att köpa från en sajt utomlands. Glöm inte att räkna in frakt och eventuell tull i slutpriset.

12. Kolla genom plagget innan du köper

Ibland har de plagg med små hål blivit kvar till rean. Var noga och se till att allt är helt och rent.

13. Fråga om öppet köp och bytesrätt

Vissa butiker har detta även på rea-varor. Bra att veta!

14. Spara alltid kvittot

Speciellt om du handlar dyrt hos en high end-butik. Du har alltid rätt att reklamera om det du köpt skulle gå sönder, även om de inte tillämpar öppet köp/bytesrätt.

15. Leta efter säkra kort

Basplagg som jeans, koftor och linnen är bra att passa på att köpa på rean. Skippa akryl och polyester och leta efter basplagg i mer exklusiva material som mohair, cashmere eller modal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + hårvård från Antonio Axu. Köp nu!