Så kan du ta del av modeveckan i Stockholm

Måndagen den 26 augusti går startskottet för Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm och nytt för i år är att det finns flera tillfällen där allmänheten kan ta del av det kommande modet!

För de som vill se mer av modeveckorna kommer visningarna att livestreamas på storbildsskärmar i Kungsträdgården. Schemat för visningarna och när de streamas ser du här

Nytt för i år är att Bukowskis är modeveckans tredje scen, bland annat så visas smyckeskollektioner av Cornelia Webb, Maria Nilsdotter och Sophie by Sophie i en juvelutställning, samt en samling med plagg från Maison Margielas kollektioner från 1990-talet.  Torsdagen den 29 augusti är utställningarna öppna för allmänheten klockan 12 -21. 

Vill du mingla kommer Berns terrass att ha öppet mellan klockan 15-21 under modeveckans alla dagar, ett säkert vattenhål om du vill spana på modeveckans gäster. 

Torsdagen den 29 augusti håller flera butiker i området kring Biblioteksstan, NK, Sturegallerian och Mood öppet i Fashion Night. Förutom förlängda öppettider kan du hitta specialerbjudanden och roliga aktiviteter. 

Vill du njuta av modet genom nya kunskaper och samtal med andra modeintresserade så håller Arkikektur och designcentrum i en föreläsning och två utställningar.  Fashion talks: Hantverk i samtida mode tar upp frågeställningen Hur kan man förena hantverk med dagens industri och vad har hantverket för status inom samtida mode? Vill du gå dit så osa till program@arkedes.se, föreläsningen ingår i entrébiljetten till museet. 

Utställningar: Jean Paul Gaultier, From the Sidewalk to the catwalk är öppen till den 22 september. Stockholms Tillskärarakademi 100 år, öppnar fredagen den 30 augusti  och visas till
den 6 oktober. 

Fotografiska visas även Helmut Newtons utställning till den 29 september. 

Rapportering direkt från modeveckan och catwalken får du på Damernas.se, signar du upp på vårt nyhetsbrev får du även de senaste nyheterna från Guldknappen och Modeveckan direkt ner i din inkorg.

Fill out my Wufoo form!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!