Ser du likheterna mellan Sarah Jessica Parker och Grace Kellys klänningar?

Sarah Jessica Parkers galaklänning på The Met Gala bar flera likheter med Grace Kellys klassiska tyllklänning från 1954.

Årets utställning på The Met hyllar den amerikanska skräddaren Charles James med utställningen Beyond Fashion. Charles James levde 1906-1978 och är känd för sina fantastiska balklänningar som ofta kännetecknades av skulpturala silhuetter. Med Charles James som tema kunde vi redan på förhand förutspå att galaklänningarna på utställningens invigning skulle präglas av klassiska snitt. Visst var det så, den celebritet som valde det mest klassiska spåret var Sarah Jessica Parker. I en galalook signerad Oscar de la Renta gjorde hon storstilad entre i en klänning med svart kronbladsformat sammetsliv, vit vid kjol och gnistrande smycken. Kan Oscar de la Renta ha inspirerats av den klänning Grace Kelly bar i Alfred Hitchcocks film Fönstret åt gården från 1954?

Foto: Andres Otero/WENN.com
Foto: Michael Carpenter/WENN.com
Foto: /All Over Press
Foto: /All Over Press
Foto: Andres Otero/WENN.com

Foto: All over press, http://forever-films.blogspot.se/

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!