Foto: IBL

Är du Skorpion? Grattis, då passar du i modebranschen!

Mängden inflytelserika personer födda i Skorpionens tecken är anmärkningsvärd inom modebranschen. Och det kan inte vara en slump. Damernas Värld reder ut varför just dessa personer passar perfekt in i modevärlden!

Vad har Vogue-chefredaktören Anna Wintour, designern Zac Posen, modellen Kendall Jenner och den avlidne fotografen Helmut Newton gemensamt? Svar: förutom att de alla är inflytelserika namn inom modebranschen, är de alla även födda i Skorpionens stjärntecken.

Detta kan vara ett sammanträffande förstås, men å andra sidan består även Damernas Värld-redaktionen av flera Skorpioner: till exempel chefredaktör Jonna Bergh och webbredaktörerna Marika Cederlund och Linda Nestor.

Så, varför dras just skorpionerna till modebranschen? Visst att vi är kända för att vara envisa, men det måste väl finnas fler anledningar..?

Tips! Här hittar du årshoroskopet för Skorpionen och de andra stjärntecknena. 

Passion och lugn tar Skorpionen långt

Passion är en av Skorpionens mest utmärkande egenskaper. Ger vi oss in i något gör vi det helhjärtat och intensivt – vare sig det gäller kärleksrelationer eller arbete. Det är en egenskap som dels medför risk att krascha hårt, men även att flyga högt.

Skorpioner är även kända för sin styrka och sitt mod – trots detta gillar vi att hålla oss i skymundan, och har inget starkt behov av att få all uppmärksamhet. Vi står i centrum och drar i alla trådar, men trivs bäst med att i tystnad iaktta andra människor i vår omgivning.

Anna Wintour bedömer säsongens trender under en modevisning. Foto: IBL / Copyright Rex Features Ltd 2012

Tänk bara på legendariska fotografen Peter Lindbergh, Harpers' Bazaars chefredaktör Glenda Bailey eller Robbie Myers, f.d. chefredaktör för amerikanska Elle. Dessa är Skorpioner som med sitt hårda arbete påverkat otaliga människor världen runt, men som varken synts eller hörts som superstjärnor i media. Skorpionens lugna yta ger ett professionellt intryckt medan vårt passionerade inre ger oss en kreativitet som få andra stjärntecken besitter. Tillsammans med vår perfektionistiska ådra blir vi Skorpioner exempelvis framgångsrika chefredaktörer.

”En skorpion skulle aldrig visa upp ett vackert plagg som inte kan köpas. De är praktiska nog för att veta vad läsaren vill köpa, och de kommer se till att plagget är tillgängligt, vad som än krävs”. Det säger astrologen Susan Miller om hur Skorpioner agerar i rollen som chefredaktörer för stora modemagasin, till sajten Fashionista.

Skorpioner som stilikoner

Vi Skorpioner letar även efter mening i det vi gör, vilket gör yrken som journalist, fotograf eller designer väldigt passande. Eller stilikon för den delen – tänk Chloë Sevigny och Alexa Chung, som båda besitter en fingertoppskänsla för stil.

Modeprofilen Alexa Chung är en stilikon för många. Foto: IBL / ©EROTEME.CO.UK/IBL

Så, visst finns det människor av alla olika stjärntecken som arbetar med mode, och visst kan det vara slumpen att det finns så många Skorpioner inom just den branschen. Men att döma av vad stjärnhimlen säger om Skorpionens karaktär och egenskaper är det allt annat än ett sammanträffande...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!