Den enda stilregeln som gäller från och med nu

Visste du att det kan ha gått åt så mycket som 11 000 liter vatten för att göra dina jeans? Med den siffran i bakhuvudet så bleknar snabbt de stilregler som begränsar oss och istället finns det bara en regel som räknas.

Har du också en garderob fylld med kläder som du av en eller annan anledning inte känner för att använda? Kanske ligger ett eller annat av de plaggen där just för att det finns en liten röst inom dig som säger att du inte ska använda dem si eller så. Strunta i det. Så länge som vi använder våra kläder – njuter av dem så som just vi vill och sedan låter någon annan göra det så är det andra inte så viktigt. H&M vill genom kampanjfilmen nedan göra upp med alla de tusentals regler som finns kring vad vi får och inte får bära. Det viktigaste är att vi vågar klä oss så som vi vill – och sedan gör miljön och våra medmänniskor tjänsten att återvinna kläderna istället för att slänga dem. Att producera ett par jeans kan kräva så mycket som upp till 11 000 liter vatten och 2 kilo kemikalier – då är det vårt ansvar att de får leva längre än till det första uppslitna hålet.

Förutom klassiska klädinsamlingar och second hand-butiker kan du även lämna in kläder i butiker som Lindex, KappAhl, H&M, Gina Tricot och Hemtex med flera. Då återvinns de genom att säljas som second hand eller att materialet tas tillvara och blir något nytt – och i flera fall kan du även få något tillbaka från butiken.

Vill du läsa fler liknande nyheter? Gilla Damernas Värld på Facebook.

Ska du köpa ett par jeans i år – låt det bli de här!

Är dina jeans värda 11 000 liter vatten och 2 kilo kemikalier?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!