Diana Spencer – en evig stilikon med öga för oanade detaljer, vilka kunde visa sig i både klädsel och smink. Här är sju stilknep vi inspireras av än idag.

1. Lek med smycken

diana-smycken

Foto: IBL

Så vitt vi vet hade prinsessan Diana inget synfel – men det hindrade inte henne från att använda glasögon som en modeaccessoarer. Inte heller var hon rädd för att gå steget längre med sin styling genom att bära två klockor runt vristen istället för en, eller linda pärlshalsbandet extra många varv runt halsen.

2. Låt strumpbyxorna tala

diana-strumpbyxor-stylingtips

Foto: IBL

Trots den relativt strikta klädkoden som Diana behövde förhålla sig till, såg hon till att alltid sätta sin egna prägel på sina looks, exempelvis i form av strumpbyxor med dekorerad söm. Ett kul tips att ta till i vardagen!

LÄS MER: Därför bär Meghan Markle alltid för stora skor (anledningen är så smart!)

3. Våga skarpa kombinationer

diana-looks

Foto: IBL

Vi glömmer aldrig gången då Diana dök upp med en röd/svart klänning ”mis”-matchad med sidenhandskar i olika färger. En annan djärv look som går till historien är den med lila kjol och röd kavaj.

4. Byt ut den svarta ögonpennan

prinsessan-diana-smink

Foto: IBL

Diana var ett fan av att rama in ögonen med kajal och då och då bytte hon ut den svarta ögonpennan mot en kornblå variant, som skapar en mjukare look.

LÄS MER: Eyeliner – bäst i test och tips för att lyckas med appliceringen

5. Mönstermaxa

prinsessan-diana-stil

Foto: IBL

Som ett stort fan av mönster såg vi ofta Diana i prickigt, rutigt eller randigt till både kungliga sammankomster och semester. Den röd-prickiga klänningen med voluminösa axlar och markerad midja känns minst lika relevant idag.

6. Skaffa dig en favoritbrosch

prinsessan-diana-mode

Foto: IBL

Under flertal högtidliga tillfällen bar prinsessan Diana en brosch med drottningen Elizabeths avbildning på. Broschen är idag ett smycke som allt för ofta glöms bort och som verkligen kan lyfta en look.

7. Konsten att få till en stilren look

prinsessan-diana-stil

Foto: IBL

Hemligheten bakom omedelbar stilfaktor på din look? Monokroma färger! Lady Di körde hela vägen med både pumps och strumpbyxor i samma färg som kavaj och kjol. Perfekt stilknep till sommarens festligheter.

LÄS MER: Här är färgerna som får din look att se lyxigare ut

Prenumerera på Damernas Världs nyhetsbrev

Mer information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.