Sju stiltips från prinsessan Diana – som alla borde ta efter

Foto: IBL

Diana Spencer – en evig stilikon med öga för oanade detaljer, vilka kunde visa sig i både klädsel och smink. Här är sju stilknep vi inspireras av än idag.

Ämnen i artikel:

1. Lek med smycken

Foto: IBL

Så vitt vi vet hade prinsessan Diana inget synfel – men det hindrade inte henne från att använda glasögon som en modeaccessoarer. Inte heller var hon rädd för att gå steget längre med sin styling genom att bära två klockor runt vristen istället för en, eller linda pärlshalsbandet extra många varv runt halsen.

2. Låt strumpbyxorna tala

Foto: IBL

Trots den relativt strikta klädkoden som Diana behövde förhålla sig till, såg hon till att alltid sätta sin egna prägel på sina looks, exempelvis i form av strumpbyxor med dekorerad söm. Ett kul tips att ta till i vardagen!

LÄS MER: Därför bär Meghan Markle alltid för stora skor (anledningen är så smart!)

3. Våga skarpa kombinationer

Foto: IBL

Vi glömmer aldrig gången då Diana dök upp med en röd/svart klänning "mis"-matchad med sidenhandskar i olika färger. En annan djärv look som går till historien är den med lila kjol och röd kavaj.

4. Byt ut den svarta ögonpennan

Foto: IBL

Diana var ett fan av att rama in ögonen med kajal och då och då bytte hon ut den svarta ögonpennan mot en kornblå variant, som skapar en mjukare look.

LÄS MER: Eyeliner – bäst i test och tips för att lyckas med appliceringen

5. Mönstermaxa

Foto: IBL

Som ett stort fan av mönster såg vi ofta Diana i prickigt, rutigt eller randigt till både kungliga sammankomster och semester. Den röd-prickiga klänningen med voluminösa axlar och markerad midja känns minst lika relevant idag.

6. Skaffa dig en favoritbrosch

Foto: IBL

Under flertal högtidliga tillfällen bar prinsessan Diana en brosch med drottningen Elizabeths avbildning på. Broschen är idag ett smycke som allt för ofta glöms bort och som verkligen kan lyfta en look.

7. Konsten att få till en stilren look

Foto: IBL

Hemligheten bakom omedelbar stilfaktor på din look? Monokroma färger! Lady Di körde hela vägen med både pumps och strumpbyxor i samma färg som kavaj och kjol. Perfekt stilknep till sommarens festligheter.

LÄS MER: Här är färgerna som får din look att se lyxigare ut

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!