Svensk slottsmiljö syns på catwalken!

I det nya modestjärnskottet Mary Katrantzous helt unika vårkollektion har gränsen mellan kläder och inredning helt suddats ut. Lampskärmar är kjolar, kandelabrar fungerar som halsband och hela interiörer blir till tryckta motiv. Extra kul i sammanhanget är att ett av klänningsmotiven föreställer den så kallade "Gröna salongen" på Görvälns slott utanför Stockholm.

Mary Katrantzous är den 27-åriga designern från Grekland som snabbt gjort sig ett namn i catwalksammanhang. Hennes vårkollektion har vunnit priser och i senaste numret av DV Mode lyfts den fram som en av vårens tio starkaste kollektioner.

Inspirerat av konstnären René Magritte känns plaggen surrealistiska och "trompe-l'oil"-effekter ger upplevelsen av att man kan "gå in" i modet. Tanken kittlas och allt slås omkull. Kan man gå på kalas iklädd en svensk slottssalong - en salong som dessutom varit på London Fashion Week och vänt? Mary Katrantzous visar att det är möjligt.

Klänningen med motivet föreställande den gröna slottsinteriören kostar cirka 5 000 kronor och finns bland annat på Browns och Harvey Nichols i London, Barneys i New York, Colette i Paris och på den italienska nätshoppingsiten LuisaViaRoma.

Är man mer intresserad av slottet än klänningen, kan man boka in sig på en övernattning. I dag är nämligen den gamla 1600-talsbyggnaden ett hotell med 38 unikt inredda rum.

AV: Elin Sunhed

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!