Sju stilsäkra t-shirts med feministiska statements

Säg det med ett tryck – och varför inte ett feministiskt sådant? Vi ger dig sju stilsäkra t-shirtar med feministiska prints.

Ämnen i artikel:

Sedan 

Maria Grazia Chiuri tog över som chefsdesigner på Christian Dior har hon lyft feminism som en viktig fråga. Hennes första statementplagg blev den numera ikoniska t-shirten med trycket "We should all be feminists" som var ett av accentplaggen i vårkollektionen 2017. Sedan dess har hon fortsatt flörta stilsäkert med girl power och andra peppiga prints och hon gör det tveklöst att feminismen har landat hos modehuset för att stanna.

Foto: All About Fashion

Christian Dior SS17

Men det är inte bara Dior som går i bräschen för allas lika rättigheter och värde, andra designers och budgetkedjor har också släppt kaxiga t-shirtar med feministiska tryck och budskap. Här är sju av våra favoriter just nu!

 

1. T-shirt från By Malina med peppiga trycket "Girls can do anything". Läs mer och köp här.

 

2. T-shirt från Isabel Marant med peppande tryck. Allt överskott går oavkortat till välgörenhetsorganisationer för utsatta kvinnor i USA och Storbritannien. Läs mer och köp här

 

3. Efva Attlings t-shirt med trycket "Feminists take no shit" är snart en modern klassiker. Läs mer och köp här.

 

4. T-shirt från Rosie Assoulin. Trycket föreställer texten "Happy international women's day" skrivet i binär kod – ettor och nollor. Läs mer och köp här.

 

5. Specialdesignad t-shirt för internationella kvinnodagen. Stilikonen och modeskaparen Alexa Chung har tagit fram printet i samarbete med Net-a-porter. All vinst går oavkortat till välgörenhet för utsatta kvinnor. Läs mer och köp här.

 

6. Rainbow power! T-shirt från Perfect Moment med feministiskt budskap. Läs mer och köp här.

 

7. Randig t-shirt med feministiska budskap från & Other Stories genom Afound. Läs mer och köp här.

Vårshopping 2019:

Vårskor 2019 – modechefen handplockar årets hetaste trender

21 snygga vårkappor att klicka hem – från budget till lyx

Vårens snyggaste jeans 2019 – allt om säsongens trender

21 snygga vårjackor i olika stilar

Chefredaktören: "Mina budgetfavoriter under 500 kronor"

Foto: All About Fashion, IBL

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!