Foto: Jason Lloyd Evans

Tennisarmband - 8 snygga och trendiga armband som passar alla tillfällen

Tennisarmband, detta snygga och enkla smycke med stenar - allra helst äkta diamanter - är trendigt igen. Och nej, man behöver inte vara tennisspelare för att bära det! Har man inte råd med äkta vara finns det många snygga tennisarmband med oäkta stenar att välja på - här har vi valt ut 8 varianter, från budget till lyx:

Tennisarmbandet blev känt för den breda publiken 1987 när tennisspelaren Chris Evert bar ett armband med diamanter under US Open. Hon tappade armbandet under matchen som avbröts tillfälligt, och efteråt förklarade hon ”I dropped my tennis bracelet” - och efter det kallas denna typ av armband just tennisarmband. Läs hela storyn här.  

Tennisarmbandet består alltså av en enkelrad med stenar - diamanter om man har budget för det - längs hela armbandet och stängs med ett lås. I dag har det kommit mer uppdaterade varianter av tennisarmbandet och storlekarna varierar också. Helt klart är denna klassiker trendig igen och vi ser heller inga hinder för att man kan ösa på med flera stycken. Vinterns fester kommer i vart fall att lysa lite extra med ett tennisarmband på handleden! 

1. Tennisarmband i 14 karats guld med diamanter 

Ett klassiskt tennisarmband i 14 karats guld med briljantslipade diamanter i rund infattning. Passar till den festliga nyårsmiddagen, men även till framtida fester. Sydney Evan, diamantarmband. Mer info och köp här (länk till Net-a-porter).  

2. Tennisarmband i silver med oäkta stenar 

I väntan på äkta vara kan man ändå testa trenden med ett tennisarmband i rhodinerat silver och med oäkta stenar, kubisk zirkonia. Längden på armbandet kan anpassas tack vare stängningen. Armband Naomi, Alice Stenlöf för Guldfynd. Mer info och köp här (länk till Guldfynd.)  

3. Tennisarmband i silver med Swarovski-kristaller 

En lite mer chunky version av tennisarmband gjord i silver och med runda Swarowskistenar. Dyrberg & Kern, Navilis SS Crystal armband. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

4. Tennisarmband i stål med kubisk zirkonia 

Ett tidlöst smycke i blankslipat stål (nickelvänligt) och med stenar av kubisk zirkonia. Alldeles lagom mycket bling! Limelight Bracelet Steel från Edblad. Mer info och köp här (länk till Edblad.)  

5. Tennisarmband i äkta guld och med 95 diamanter 

Vill du ha extra mycket bling kan detta vara tennisarmbandet för dig. Gjort i gult guld och med 95 äkta diamanter. Vanbruun, tennisarmband. Mer info och köp här (länk till Vanbruun.)   

6. Tennisarmband i roséfärgat guld 

Här är en annan variant av tennisarmband där delar av det har stenar och resten är en kedja. Gjort i metallblandning och pläterad med 14 karats roséguld. Längden justeras med hjälp av kulan. Pandora, glittrande sliding tennisarmband. Mer info och köp här (länk till Pandora.) 

7. Tennisarmband i smyckeset  

Här får du ett set med två olika armband, ett tennisarmband i stål med stenar i glas och ett kedjearmband med två smyckade ringar som sitter ihop. Snö of Sweden, armband Christmas bracelet set. Mer info och köp här (länk till Ellos.)  

8. Tennisarmband med extra bling från Gucci 

Tycker man att tennisarmbandet är lite för diskret kan man satsa på en mer blingad variant! Guldpläterad metall och kristaller. Gucci, tennisarmband med pärlor. Mer info och köp här (länk till Farfetch).  

Läs mer: Så fick tennisarmbandet sitt namn - Damernas Värld gräver i modearkiven!  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!