TRENDRAPPORT: Höstens jackor och kappor

Nu är det hög tid att inhandla hösten jacka eller kappa. Damernas.se listar höstens 5 hetaste trender. 

1

FÅRSKINNSJACKANFårskinn, fårskinn, fårskinn. Är det något vi kommer minnas från hösten 2010 är det just fårskinnet. Designers över hela världen har använt fårskinnet i sina höstkreationer. Från svenska Hope och Acne till Burberry Prorsum och 3.1 Phillip Lim. Fårskinnsjackan kommer i olika varianter och färger, men mest populär, alla kategorier,  är fårskinnsjackorna från Burberry Prorsum och Acne.

IMORGON PÅ DAMERNAS.SE: De 9 snyggaste fårskinnsjackorna just nu

2

CAPENDen dramatiska capen är ett kärt återseende i höstens trendbild. Capen kommer i olika längder (som hos Yves Saint Laurent, där den både kommer i vadlång och axelkort). Även materialen varierar, liksom färgskalan som går från vitt, beige till murrigt brunt och energifyllt smaragdgrön. 

3

PÄLSENPälsen återkommer på många plagg, och accessoarer, i höst, och främst på kappan. På jackor är kappor är det stort som gäller, och i olika former och färger. Ju större desto bättre. En variant på denna trend är pälskragen, som många designers satt på feminint klockade kappor, eller avtagbar päls som hos Fendi.

4

 KAMELFÄRGADE ROCKENRock'n'roll! Den stora rocken, gärna med långa, breda slag,  är het i höst! Den maskulina stilen med breda axlar, som hos Chloé, Gucci och Hermés går helt i linje med det 1970-talmode karaktäriserar delar av höstens mode. För en femininare touch, kommer rocken med skärp i midjan som hos Cholé och MaxMara.

5

MIDNATTSBLÅ KAPPANEn höst i midnattsblått kan inte gå fel. Den teatraliska nyansen kommer stort på kappor, gärna med klockad kjol som hos Lanvin

De 9 absolut snyggaste trendkapporna?

... hittar du i nya numret av Damernas värld.
kan du se den snyggaste varianten av varje modell: kamelbeigea kappan (i modejobbet "Höstens 10 viktigaste plagg"), capen (en vit, underbar, i modejobbet "Vita toner", en beige i "Martina väljer" och en svart i "Höstens 10 viktigaste plagg"), firgurformade kavajen (du hittar en vit varainat i modejobbet "Vita toner"), fårskinnsjackan (och kappan) i "Pilotpionjär" och i "Minipris") och leopardpälsen i "Höstens detaljer"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!