TRENDRAPPORT: Syndigt svart spets

Syndigt svart och sensuell i sin enkelhet. Den ständigt återkommande spetsen är tillbaka i höst, och spänner över ett helt spektrum av stilar. Från feminint och elegant till hårt och gotigt, där den stolta, starka kvinnan står i centrum. 

Även inspirationskällorna spänner brett, från Dolce & Gabbanas  Sicilien till Antonio Berardi  Yves Saint Laurent -homage, där han utgår från modehuset under 1970-talet.

Spets, spets, spets! Höstens spetstrend går i syndigt svart, och inspirationen hämtas från såväl Sicilien som 1970-talets Yves Saint Laurent

Spetstrenden syns framför allt på klänningar i retromodell. Antingen 1950-tal, med vid, klockad spetskjol (något du ser hos bland annat Dolce & Gabbana och Elie Saab), eller snävt 1960-tal med en kjol som slutar strax nedanför knät, alternativt A-lineformad klänning (Antonio Berardi och Christopher Kane) eller 1970-tal med långklänning (Antonio Berardi och Elie Saab). 

Spetsen syns också på shorts och bodys hos Dolce & Gabbana och syns i kombination med den transparenta trenden hos ett flertal modehus. 

IMORGON PÅ DAMERNAS.SE: Bästa spetsköpen just nu

Elie Saab, Oscar de la Renta, Dolce & Gabbana, Christopher Kane
Antonio Berardi, Elie Saab, Véronique Leroy, Haider Ackermann
Tommy Hilfiger, Valentino, Dolce & Gabbana, Elie Saab
Elie Saab, Christopher Kane, Véronique Leroy, DKNY
Antonio Berardi, Elie Saab, Dolce & Gabbana, Christopher Kane

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!