Twin for the win – modevärldens 6 coolaste tvillingpar just nu

Modevärlden älskar kreativa, vackra, spännande människor, och kommer de i par är det ett extra plus. Från designers till modeller, stilikoner och musor – här är några av tvillingparen som regerar just nu.

Takenya & Cipriana Quann

På Instagram: Takenya @tk_wonder och Cipriana @ciprianaquann Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/IBL

Redan innan den New York-baserade systerduon knep var sitt modellkontrakt hade de hyllats för sin snygga klädstil. 29-åringarna har synts i kampanjer för märken som & Other Stories och Gap samt nätjätten Asos, men har sedan tidigare andra karriärer på gång.

Takenya, kallad TK, är spoken word-artist och hennes syster driver mode- och livsstilssajten Urban Bush Babes, där TK också medverkar.

 

Amalie & Cecilie Moosgaard

På Instagram: Amalie @amaliemoosgaard och Cecilie @ceciliemoosgaard Foto: © 2015 Estrop-Barcelona PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL

Danmark har exporterat många modeller till den internationella modescenen under åren, och de skogsråvackra tvillingsystrarna Moosgaard kan mycket väl stå näst på tur. Googla dem och du förstår varför!

Än så länge har de bland annat gått visningar för märken som Valentino, Prada och Sonia Rykiel, och synts i ett antal redaktionella modejobb. Den här 18-åriga duon lär vi ser mer av i framtiden.

May & Ruth Bell

På Instagram: May @maynotruth och Ruth @ruthnotmay

De brittiska tvillingarna blev upptäckta av en modellscout i Paris när de var 15 år. Fem år senare har deras respektive karriärer fått rejäl fart, och de har plåtats för bland annat Burberry, Dior och Topshop.

Men när Ruth – inför en kampanj för Alexander McQueen för två år sedan – rakade av sig sitt långa hår fick hon en helt ny status och gick från en modell i mängden till en som det verkligen snackas om.

 

Ashley & Mary-Kate Olsen

Systrarna har inga Instagramkonton, men deras märken finns på @therow och @elizandjames Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/IBL

Ett av världens kanske mest kända tvillingpar började som skådespelare när de var pyttesmå, och är trots att de bara är 31 år redan inne på sin andra framgångsrika karriär – den här gången som designers.

Tillsammans driver de märkena The Row och Elizabeth and James, och har etablerat sig som pålitliga leverantörer av välgjorda plagg och accessoarer i lyxsegmentet.

 

Lia & Odette Pavlova

På Instagram: Lia @lia.pavlova och Odette @odette.pavlova Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/IBL

Har du sett en internationell modevisning de senaste åren har du garanterat sett tvillingarna Pavlova, Lia och Odette (eller Yulia och Victoria som det står i deras ryska pass). För att slippa bli behandlade som ett två för en-erbjudande har 23-åringarna kontrakt med olika modellagenturer och föredrar att inte plåtas ihop alltför ofta.

Tillsammans och var för sig har de hittills jobbat för märken som Gucci, Roberto Cavalli, Givenchy, Pucci, Max Mara och Mulberry.

 

Elizabeth & Victoria Lejonhjärta

Systrarna Lejonhjärtas gemensamma konto på Instagram: @lejonhjerta Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Tvillingarna Lejonhjärta, 26 år, från Luleå slog igenom via sociala medier och har trollbundit modevärlden de senaste åren. De har bland annat varit musor åt designern Ida Klamborn, ansikten utåt för Max Factor, gjort en hållbarhetskampanj för H&M och charmat den kanadensiska hiphopartisten Drake så pass att han tatuerat in deras namn på ena armen.

Av: Kristin Lorenzen, Jenny Bergqvist, Foto: Jesper Ruiz/Estrop, IBL

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!