Foto: Jason Lloyd-Evans/Daniela Gyllensten/

Våga vinrött i vinter – tips på hur du bär upp färgen

Varm, sofistikerad och alldeles, alldeles underbar - vinrött är färgen på allas läppar just nu och extra tjusig är den att bära från topp till tå.

Vinrött har något mystiskt och sofistikerat över sig. Färgen passar perfekt i juletider som ett mer vuxet alternativ till klarrött. Damernas Värld tipsar om hur du bär den djupa kulören bäst till vardags.

Vinröda toner hos Tibi, Tod's och Zimmermann. Foto: Jason Lloyd-Evans

Så bär du upp vinrött till vardags

Vinrött passar på såväl skinnkjolen som nagellacket. Foto: Daniela Gyllensten/Shutterstock

1. Nagellack i nyans Bordeaux lust, Tom Ford, 325 kronor. Maxa den vinröda looken med naglar i samma kulör. Passar både till vardags och fest.

2. Spets-bh från Chantelle, 720 kronor. Visste du att rött är den bästa färgen under vit skjorta? Syns inte alls!

3. Skinnbälte från Atp Atelier, 2 000 kronor. Hotta upp den stickade tröjan eller skjortan med hjälp av ett vinrött bälte i midjan.

4. Sandaler från Zara, 549 kronor. Byt ut vinterkängorna mot ett par låga, vinröda klackar inomhus på kontoret. Vardagen blir genast lite lyxigare. 

5. Polotröja från Lindex, 399 kronor. Ett perfekt plagg för att arbeta med lager på lager. Vinrött passar snyggt till exempelvis marinblått.

6. Tvåfärgad skinnkjol från Stand, 4 500 kronor. Vinrött går även bra ihop med svart, särskilt när materialet är skinn. Använd till vardags och fest.

7. Mockaväska från Wera, 499 kronor. Byt ut den svarta väskan mot en vinröd variant – ett kul sätt att addera färg till vardagen.

LÄS MER: Stylisten: varma och snygga vinterkläder (och så stylar du dem!)

Av: Emilia Klang och Marika Cederlund.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!