Bryntrenden frodas som aldrig förr, och produktutbudet blir ständigt större och bättre – men också mer förvirrande. Vi har jobbat stenhårt för att hitta marknadens bästa produkter för ögonbrynsfärg, oavsett om du vill använda en ögonbrynspenna, en skuggpalett med borste eller ögonbrynsgel. Dessutom ger vi tipsen för hur du hittar en snygg ögonbrynsform!

Ögonbryn – innehåll:

Ögonbrynsfärg – här är bäst i test
Så får du till en bra ögonbrynsform
Lyckas med brynen – vanliga frågor och svar
Hitta rätt brynprodukt för just dig

ogonbrynsfarg-2

Ögonbrynsfärg – stort test

Brynfärg 1: Drömbryn åt alla – vår vinnare och bäst i test

Ögonbrynspenna – bäst i test.

Eyebrow pencil triangular, 149 kr, Depend.
Lika effektiv som prisvärd. Funkar på alla typer av bryn. Formulan är perfekt, och den snedskurna pennspetsen gör det lätt att måla i saknade strån. Håller hela dagen utan att smula eller halka.
BETYG: 4,9
Läs mer och köp här.


Brynfärg 2: Ögonbrynspenna med askiga nyanser

Ögonbrynspenna med ögonbrynsborste.

Glamobrow, 330 kr, Rodial.
Ultratunn spets gör pennan optimal för den med glesa eller hackiga bryn. Ger naturligt resultat. Den smidiga borsten formar brynen på ett kick. ”Lättjobbad nog att appliceras i sömnen”, enligt en testare. Snygga askiga nyanser!
BETYG: 4,7
Läs mer och köp här.


Brynfärg 3: Naturliga wow-bryn

Ögonbrynsfärg i palettform.

Brow color, 265 kr, Bare Minerals.
Puderskugga som räcker i evigheter. Kräver lite övning, men när snitsen väl sitter belönas vi med avundsvärda wow-bryn. Smickrande nyanser, bra krut i pigmenten och sitter hela dagen. Pensel köps separat.
BETYG: 4,6
Läs mer och köp här.


Brynfärg 4: Kändisfenomen

Ögonbrynsfärg Dipbrow pomade från Anastasia.

Dipbrow pomade, 255 kr, Anastasia Beverly Hills.
Instagrams mest hajpade makeupprodukt lever upp till förväntningarna. Starkt pigment i vaxig crèmeformula gör att ytterst lite produkt behövs för definition. Sitter som berget. Extremt dryg, vilket gör den prisvänlig.
BETYG: 4,5
Läs mer och köp här.

Brynfärg 5: Kultprodukt i form av ögonbrynsgel

Ögonbrynsfärg Gimme brow från Benefit.

Gimmi brow eyebrow gel, 275 kr, Benefit.
Med några snabba svep formar fibergelén dina bryn till trendiga modellbuskar, utan kladd eller stela strån. Liten, behändig borste. Kräver att du redan har lite bryn eftersom färgen läggs på stråna.
BETYG: 4,5
Läs mer och köp här.


Brynfärg 6: Budgetfynd

Ögonbrynspenna som formar brynen.

Brow precise micro pencil, 79 kr, Maybelline.
Smal penna gör det lätt att måla fram små strån och borsten formar fint. På någon minut trollas fina bryn med naturligt utseende fram. Kan behöva bättras på framåt kvällen. Minus för få nyanser.
BETYG: 4,4
Läs mer och köp här.


Brynfärg 7: Lättanvänd ögonbrynsmascara

Ögonbrynsmascara från Laura Mercier.

Brow dimension fibre infused colour gel, 255 kr, Laura Mercier.
Brynmascara med miniborste som gör det lätt att komma åt alla strån utan att kladda. Känns inte kladdig eller tung. Brynen blir snyggt buskiga. Perfekt vid tidsbrist, men kan behöva en påfyllning.
BETYG: 4,3
Läs mer och köp här.


Brynfärg 8: Högpigmenterad ögonbrynsfärg

Ögonbrynsfärg med mycket pigment.

Eye & brow maestro, 250 kr, Giorgio Armani Beauty.
Crèmeformula som också går att använda som eyeliner och ögonskugga. Väldigt dryg med fina pigment. Bör användas med lätt hand och utan stress. Ger ett resultat som håller hela dagen.
BETYG: 4,1
Läs mer och köp här.

SÅ GICK TESTET TILL
Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut. Alla produkter betygsätts på skalan 1-5. Full pott ger 5 poäng.

ANNONS

Så får du till en snygg ögonbrynsform

Hashtaggen #browsonfleek, med över en miljon inlägg på Instagram, är en inspirationskälla för många i jakten på de perfekta brynen. En bra ögonbrynsform kan öppna upp ögonen och ge ett yngre intryck, medan dåligt skötta bryn kan stänga ögat och dra ner en sminkning.

Vi har gjort en guide till hur du på bästa sätt noppar brynen för att få till den ögonform du vill ha – klicka här för att komma direkt till vår guiden.


Lyckas med brynen – vanliga frågor och svar

Finns det hopp för mina tunna bryn?

SVAR: Oavsett om du har noppat bort brynen eller om de har glesnat med åren finns det bra brynnäringsprodukter som sätter fart på stråna. Vi älskar Medik8 Full lash & brow duo, 595 kr. En ekocertifierad favorit är Browfood brow enhancer, 995 kr, från Lashfood. Fransnäring funkar lika bra på bryn. Ät också extra B-vitamin – det gillar hårsäckarna.

Hur får jag ett naturligt resultat när jag målar med ögonbrynspenna?

SVAR: Håll pennan upprätt från näsans kant upp till brynet. Här ska du börja måla. Borsta brynen uppåt med borsten och måla sedan med lätt hand i hårens växtriktning och skissa små korta ”strån” där det behövs. Borsta sedan i brynets växtriktning för att sprida ut pigmenten och få formen på plats. Fixera med brynmascara så håller brynen hela dagen.

Mina bryn är ojämna. Vad gör jag?

SVAR: Att gå till ett brynproffs är väl värt pengarna, då får du en snygg form som passar just ditt ansikte och som är lätt att underhålla. Bor du nära storstäderna är Benefit brow bar inne i Sephoras butiker ett hett tips. Vi gillar också Rapide brow bar, som trådar brynen till perfektion. Plocka aldrig hårstrån i själva brynet, utan rensa bara bort hår utanför bågen.

Varför ser mina bryn så onaturliga ut med smink?

SVAR: Antingen har du tryckt för hårt, valt för mörk nyans eller så har kanterna blivit för tydliga. Brynborsten är din bästa vän då den mjukar upp tvära kanter. Ett klassiskt fel är att mata hela brynet med samma pigmentmängd. Försök att efterlikna brynets gradering: lite ljusare vid inre och yttre kanten där håret är glesare, och mer krut vid brynets högsta punkt.

Hur väljer jag rätt nyans?


SVAR: En gammal grundregel är att blondiner väljer en till två nyanser mörkare än sin hårfärg, och brunetter en nyans ljusare än håret. Bryn och hår i exakt samma nyans ser lätt onaturligt ut. De flesta passar bäst i askiga nyanser. Även rödhåriga brukar passa bäst i ljusbruna nyanser utan för mycket värme, medan svarthåriga gör succé i mörkt chokladbruna bryn.


Guide: Så hittar du rätt brynprodukt

Ögonbrynsform – så får du till den.

Brynskugga och pomada appliceras bäst med snedskuren borste.

1. Ögonbrynspenna

Perfekt nybörjarprodukt som är enkel att använda. Måla små tunna pennstreck för att fylla ut glesa partier.

2. Färgad brynmascara

Färgad fibergelé i mascarahylsa är perfekt för bryn som behöver tämjas och framhävas. Kan användas för sig eller ovanpå penna.

3. Ofärgad brynmascara

Oumbärlig för att fixera och forma ifyllda eller naturligt mörka och fylliga bryn.

4. Crème, ögonbrunsvax och pomada

En fast crème i burk som appliceras med separat pensel ger det mest dramatiska resultatet à la Kardashian.

5. Skuggpalett med ögonbrynsborste

Kan ge både en naturlig och en intensiv look, beroende på hur mycket du bygger upp den. Appliceras med snedskuren pensel.