Ögonfransserum och brynnäring kan vara biljetten till längre ögonfransar och fylligare bryn. Men fungerar dom? Vilket ögonfransserum är bäst? Blir ögonbrynen tjockare? Är ögonfransserum farligt? Här reder vi ut några vanliga frågor om frans- och brynnäring – och utser bäst i test!

Ögonfransserum – här är produkterna som får bäst i test 2018

Innehåll

  1. Stort bäst i test – här är de bästa ögonfransserumen 2018
  2. Vanliga frågor och svar om ögonfransserum
  3. Mascara, ögonbrynsserum m.m – fler bäst i test från Damernas Värld


Ögonfransserum 1: Prisvärd favorit

Här är de bästa ögonfransserumen för dam 2018.

Revitalash Advanced, 2-3.5 ml, Revita Lash.
Revitalash Advanced är en gammal favorit i beautyvärlden som stimulerar ögonfranstillväxten med en unik blandning av kliniskt bevisade aktiva ingredienser som hjälper till att upprätthålla hälsosam tillväxt hos ögonfransar och ögonbryn och förebygga förtida håravfall.  Prisvärd!
Läs mer och köp här.


Ögonfransserum 2: Förebygger håravfall

Ögonfransserum – här är serumen som fått bäst i test.

Intensive night conditioning lash enhancer, 4.5 ml, Fushion Beauty.
Stjärningrediensen capixyl lovar förebygga håravfall, stimulera hårtillväxten och rätta till eventuell obalans vid hårroten. Sympeptide sätter fart på keratinproduktionen, AKA: nya, friska fransbäbisar föds. Applicera som en eyeliner på ren hud innan du kryper till kojs.
Läs mer och köp här.


Ögonfransserum 3: Ekologisk och funkar för ögonbrynen

Vi listar bästa ögonfransserumen - från nanolash till xlash och kicks.

Natural eyelash enhancer, 3 ml, LashFood.
Innehåller över 99% naturliga ingredienser, varav 25% är ekologiska. Men det hindrar inte denna goding från att vara biologiskt hi-tech och supereffektiv. Här har man satsat på en cocktail av nanopeptider, vitaminer och finfina fettsyror. Funkar givetvis lika bra i brynen.
Läs mer och köp här.


Ögonfransserum 4: Bygg upp naturligt starka fransar
Är ögonfransserum farligt eller inte? Vi har svaret.

Liftactiv serum 10 eyes & lashes, 15 ml, Vichy.
Inte ett renodlat fransserum, utan ett uppstramande ögonserum som även har en stärkande och återfuktande effekt på fransarna. Du får inte samma skyskrapelånga stilettfransar som med de andra produkterna, men en perfekt produkt för dig som: A) Inte vill lägga tid på ett extra steg i kvällsrutinen, utan vill baka in den frans-förstärkande effekten i en produkt du ändå använder. B) Vill underhålla friska fransar, snarare än sätta in panik-åtgärder.
Läs mer och köp här.

Ögonfransserum 5: Långa fransar snabbt

Populära ögonfransserum från Nanolash, Xlash, Revitalash, m-m-

Xlash pro eyelash serum, 6 ml, Xlash.

Xlash lovar längre fransar på 30 dagar och visst ser vi resultat! Korallextrakt, rosenrotextrakt, antioxidanter, aminosyror och mineraler skapar en drömkur för längre och mörkare fransar som underhålles med applicering ett par gånger i veckan efter man uppnått önskat resultat.
Läs mer och köp här.

LÄS OCKSÅ: Bästa mascaran – se hela testet och vilka som får högst poäng

…och 3 (genialiska) sminkprodukter med inbyggd fransnäring!

Fransprimer och mascara i ett

Ett ögonfransserum som fungerar kan ge dig fylligare fransar och bryn.

Diorshow Maximizer mascara primer 3DDior.
Exakt HUR mycket älskar man en produkt som både är en fransprimer som tar mascaran till nya nivåer OCH en näringsbomb som ger maffigare fransar på sikt? Massor kan vi intyga. Använd varje dag under din vanliga mascara och invänta omvärldens frågor om lösfrallor.
Läs mer och köp här.


Mascara som förlänger fransarnas livscykel

Vi har recenserat ögonfransserum och utsett bäst i test.

Mascara Terrybly growth booster mascara, By Terry.
En stapelvara i vår skönhetsredaktörs makeupväska. Mascaran i sig ger magnifika resultat, med vavavoom-volym, glossig svärta och längd. Att den är berikad med ett komplex som förlänger fransarnas livscykel är bonus. Drömfransar alert.
Läs mer och köp här
.


Eyeliner som hjälper fransarna att växa
Nanolash, ilash, xlash är några av serumen som får bäst i test 2018 och inte är farliga.

So intense lash fortifying eyeliner, Sisley.
Tänk dig att måla på Bardot-linjen som vanligt på morgonen, och några veckor senare upptäcka att fransarna gjort ett tillväxtskutt utan att du behövt anstränga dig det minsta. Drömmen är sann med den kolsvarta, lättjobbade eyeliner med arginin och peptider.
Läs mer och köp här.


Ögonfransserum – vanliga frågor och svar

Om du är som vi så har du med all säkerhet någon gång önskat dig längre och fylligare ögonfransar. Och har du, i likhet med flera av oss, plockat sönder ögonbrynen i din ungdom så har du säkert undrat hur man får fylligare ögonbryn. Visst – det finns både fransförlängning och så kallad ”micro blading”, där hårliknande streck tatueras in, men det kräver både underhåll och en välfylld plånbok.

Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren är ett stort fan av både ögonfransserum och brynnäring och har under åren testat en lång rad varianter (även flera av dem som svartlistades när Läkemedelsverket för några år sedan förbjöd ögonfransserum innehållande prostaglandin-analoger – hua!). Här svarar hon på vanliga frågor och korar sina bästa ögonfrans- och brynserum.

Är ögonfransserum farligt?

Härom året varnade Läkemedelsverket för öronfransserum, efter att ha spårat ämnet prostaglandinanaloger i var tredje ögonfransserum som de analyserat. Bland biverkningarna rapporterades irritationer och färgfärändringar i iris (hjälp!). Flera populära ögonfransserum fick därför säljförbud och företagen fick eld i baken att formulera ny effektiva, men ofarliga produkter, utan prostaglandinanaloger. De ögonfransserum och ögonbrynsserum som idag finns på svenska marknaden är alltså säkra att använda – men utomlands och på nätet går det fortfarande att köpa produkter med de potentiellt skadliga prostaglandinanalogerna. Köp därför aldrig ögonfransserum på andra ställen än välrenommerade salonger, butiker och auktoriserade nätbutiker som ÅhlénsKicks, Nordic Feel eller Lyko.

Men var beredd på att den nya generationens säkra ögonfransserum inte alltid är fullt lika effektiva som sina prostaglandin-fyllda föregångare. Men det är ett lågt pris att betala för att få behålla ögat friskt (och irisen o-missfärgad!).

Ögonfrans- och ögonbrynsserum test och resultat.

Foto: IBL

Få dina drömfransar och bryn med hjälp av serum.

Hur fungerar ögonfransserum?

En grundförutsättning för hårtillväxt, oavsett var på kroppen, är att hårsäcken får näring. Ögonfransserum fungerar på två sätt. Dels stimuleras fransroten med näring och protein, vilket hjälper kroppen att bygga starka fransar under tillväxtfasen. Fransarna som växer fram blir starkare, tjockare, längre och ibland mörkare. Dels innehåller fransserum ofta ingredienser som skyddar mot yttre hot som kan få fransarna att falla av i förtid – fransens livscykel blir helt enkelt längre. Vanliga ingredienser är olika typer av peptider och aminosyror (protein), näring och vitaminer (t ex vitamin E eller B5) och någon fuktingrediens.

När ser jag resultat?

När du ser resultat beror på var i tillväxtscykeln fransarna eller brynstråna är när du börjar kuren, men mellan 4-6 veckor är det vanliga.

LÄS OCKSÅ: Damernas Världs stora guide till ögonfransförlängning

Hur länge måste jag använda ögonfransserum?

När du nått fullt resultat räcker det med att underhålla två gånger i veckan. Eftersom fransserumen idag enbart vårdar behöver du inte vara rädd för att använda ögonfransnäring under längre perioder.

Kan jag vara allergisk mot ögonfransserum?

Man kan vara allergisk mot allt, det finns aldrig garantier. Ögonfransserum från seriösa ansedda tillverkare är, precis som hudvård, testade för att inte orsaka allergi. Prova först på insidan av handleden. Har du inte fått någon reaktion efter 48 timmar ska du kunna känna dig säker att kicka igång Operation superfransar/modellbryn. Men följ alltid medföljande instruktioner! De är skrivna av en anledning. Mest är inte bäst.

Kan jag som gravid använda ögonfransserum?

Nej. Det finns helt enkelt inga studier, så ta det säkra före det osäkra. Har du någon allvarlig kronisk sjukdom, ammar eller är gravid, skippa fransserum.

Ögonfransserum: bäst i test, resultat och före och efter.

Varför blir mina ögonfransar och ögonbryn glesare och tunnare?

Som om det inte räckte med kalkonhals och kråksparkar – med åldern saktar även tillväxten av bryn och fransar av. Men att plötsligt tappa fler ögonfransar och/eller brynhår än normalt kan vara ett tecken på stress. Kroppen prioriterar helt enkelt att skicka näring till andra delar av din hårt prövade kropp, och struntar i allt vad #BrowsOnFleek heter. Se till att äta ordentligt med B-vitaminer och järn och kanske överväga ett kosttillskott i kombo med fransnäring. Och tagga ner! Misstänker du sjukdom går du givetvis ögonen böj till doktorn.

LÄS OCKSÅ: Få välformade ögonbryn med våra bästa tips (vi lovar att du inte hört alla tidigare)


Fler bäst i test från Damernas Värld

NUVARANDE Ögonfransserum – allt du behöver veta och bäst i test
NÄSTA Skönhetsredaktörens 15 höstrutiner för fräsch hy och friskt hår