Pastell – hett även hösten 2012

Sommarens pastelltrend följer med in i höstens mode. Vilka plagg ska du behålla och vilka får åka upp på vinden? Och vilka pastellplagg blir med fördel en investering för hösten och vintern 2012? Damernas.se guidar dig till kommande säsongens stora pastelltrend. Höstens traditionsenligt mörkare färgpalett har bytts ut till en optimistisk pastellbomb denna säsong. Glatt och lekfullt, men samtidigt läckert graciöst. Några av de modehus som går i bräschen för höstens och vinterns pastelltrend är Cacharel, Chloè och Christian Dior. Men främst i ledet står ändå uppmärksammade Jil Sander, som blandar ljuva pasteller med svart latex. Kontrasterna finns i trendbilden, men också den homogena falangen där olika pasteller kan vara genomgående i en hel look, som hos Chloè.
Trendigast i höst är den pastellfärgade, hellånga bilrocken som vi ser hos bland annat MaxMara och Jil Sander. Svepande och vackra, och inte alls så som vi är vana att se höstens och vinterns kappor ... vilket helt klart är en frisk fläkt. 

TRENDTIPS!– Vårens och sommarens mintgröna trend forceras ut till förmån för pudrigare nyanser av beige, rosa och lila. Dova nyanser är höstens melodi.
– Hoppade du på vårens skört-trend, och inhandlade ett en pastellblus eller jacka med skört? Grattis, du är helt rätt ute! Förutom pasteller, följer även skörten med in i höstens mode. Inspireras av Christian Dior.
– Vi här uppe i Skandinavien tenderar att gå till en monogron färgskala när hösten knackar på dörren. Den svarta kappan är lika vanlig i garderoben som sillburken på midsommarafton. Tänk om och pröva något nytt – pastell! Satsa på en höstkappa i vacker pastell. 

Christian Dior, Cacharel, Christian Dior, Max Mara, Chloé
Chloé, Jil Sander, Jil Sander, Christian Dior, Cacharel

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!