Plattång – bäst i test! Plattänger är inte bara bra för att platta, utan även att locka håret med. Från Ghd till Babyliss och Obh Nordica, Damernas Värld har testat sig fram till de bästa plattängerna på marknaden just nu.

Plattänger bäst i test – innehåll

Stort test – här är plattången som får bäst i test
Lyckas med plattången – tips och svar på vanliga frågor
5 regler för att lyckas platta snyggt


Stort test – här är plattången som får bäst i test

Plattång från GDH får bäst i test i Damernas Världs test.

Plattång 1: Guldstandard – vår vinnare och bäst i test (från Ghd)

Gold professional styler, 1 899 kr, Ghd
Lätt i handen och följsam. Stryker ner friss och gör håret glansigt. Enkel att locka med. Förinställd på 185 grader, som är den optimala temperaturen för effektiv styling utan hårt slitage. Dyr, men värd investeringen.
BETYG: 5
Läs mer och köp här.


Plattång eller borste? Här är produkterna som får bäst i test!

Plattång 2: Snäll mot sköra strån (från Cloud Nine)

Original iron, 1 799 kr, Cloud Nine
Många stjärnfrisörers favorit, och vi förstår varför. Fem värmeinställningar, varav den lägsta är skonsamma 100 grader. Värms upp snabbt. ”Fantastiskt stylingresultat oavsett om jag vill ha spikraka längder eller mjuka vågor”, säger en testare.
BETYG: 4,8
Läs mer och köp här.

Plattänger från Babyliss, Ghd, Gama och Remington - vi testar de bästa.

Plattång 3: Snabb och smart (från Babyliss)

Digital sensor straightener, 1 445 kr, Babyliss
Smart ”hair protect”-inställning som analyserar rätt temperatur för ditt hår. Glider lätt genom håret, och stylingen går fort. Plus för tolv temperaturinställningar, snabb uppvärmning och automatisk avstängning. Prisvärd!
BETYG: 4,7
Läs mer och köp här.


Plattång från Obh nordica.

Plattång 4: Perfekt till lockning (från Obh Nordica Björn Axén Tools)

Straightener straight & curl nano pro, 849 kr, Obh Nordica Björn Axén Tools
Optimal till lockning med värmeplattor på sidorna, men kräver övning. Med bra produkter håller resultatet i tre dagar. ”Längderna blir följsamma och frisset försvinner”, säger en testare.
BETYG: 4,6
Läs mer och köp här.


Plattång från Loreal - bäst i test och bra för att locka håret med.

Plattång 5: Skonsam ångfunktion (från L’Oréal Professionel)

Steampod 2.0, 2 570 kr, L’Oréal Professionel
Ångar håret platt på skonsamt sätt. Stora plattor och inbyggd kam gör plattningen snabb. Går inte att locka med. ”Känns som om jag varit hos frisören. Mitt självfall blir glansigt och platt på några minuter”, säger en testare.
BETYG: 4,5
Läs mer och köp här.

Bäst i test av plattänger 2018

Plattång 6: Rakt hår på nolltid (från HH Simonsen)

Infinity styler, 1 699 kr, HH Simonsen
Värms upp på fem sekunder och automatisk avstängning. ”Glider lätt genom håret trots kluvna toppar”, säger en testare. Kan ställas in på 80-210 grader. Plus för touchdisplay och lång sladd. Lite svår att locka med.
BETYG: 4,4
Läs mer och köp här.


Plattång bäst i test för lockigt och platt hår.

Plattång 7: Bra nybörjartång (från Hot Tools)

Nano ceramic salon flat iron 25 mm, 995 kr, Hot Tools
En lättanvänd och prisvärd platttång utan större finesser. Håller jämn och bra värme. Stadigt grepp och stabil tång som plattar utmärkt och lockar utan risk för brännskador på fingrarna. Smart hjul för värmeinställning.
BETYG: 4,3
Läs mer och köp här.


Prisvärd, billig plattång.

Plattång 8: Budgettång för oömma (från Philips)

Moisture protect straightener, 698 kr, Philips
Passar bäst för dig med slittåligt hår eller om du inte värmestylar så ofta. Glider inte helt friktionsfritt genom tunt eller slitet hår, utan tenderar att fastna. Kräver mindre hårsektioner, vilket tar mer tid. Lätt att locka med.
BETYG: 4,1
Läs mer och köp här.

Testet innehåller köplänkar.


Guide: Så lyckas du med plattång

När du väl har fått kläm på tekniken är plattången ett svårslaget stylingverktyg. Oavsett om du vill stryka ut småhår, fixa spikraka längder eller skapa vågor finns det några knep som garanterar succé.

Vi har utsett bäst i test när det kommer till plattängen - här hittar du billiga och lite lyxigare tänger.

Foto: Estrop Barcelona

Hur varm ska plattången vara?

SVAR: Idag har de flesta plattänger fler värmealternativ än vad som egentligen behövs – de höga temperaturerna uppemot 230 grader var från början till för keratinbehandlingar på salong. Tunnare eller färgskadat hår gillar inte den höga temperaturen, därför är det bra att hålla sig kring 160 grader. Tjockare hår behöver lite mer power för att ge med sig, men måttstocken säger att inget över 185 grader egentligen gör någon skillnad.

Är keramikplattor bäst?

SVAR: Det beror på din typ av hår. Keramik är den mest skonsamma varianten, men tjockt hår med naturliga lockar låter sig sällan tämjas av keramik. Då är det bäst att satsa på titaniumplattor.

Mitt hår blir snustorrt efter att jag plattar det. Vad gör jag för fel?

SVAR: Här gäller det att börja i duschen. Förbered håret med schampo, balsam och leave in-spray som är märkt med ”smoothing”, det vill säga en massa välbehövlig fukt. Det är viktigt att låta plattandet ta tid. Arbeta i långsamma rörelser från roten till topparna för bäst resultat.

Hur vinklar jag tången för att skapa olika looks?

SVAR: En plattång med rundade kanter är en briljant investering. Med den kan du platta, locka och skapa mjuka vågor. Här handlar det om att använda rätt teknik och att öva. För att skapa lockar och vågor tar du en slinga av håret och håller ett stadigt grepp om tångens nedre del. Sätt tången vid slingans rötter och vrid plattången inåt mot skalpen ett helt varv. Sedan drar du tången längs håret mot topparna. Här kan du leka med storleken på slingan och hur lång tid du tar på dig att dra tången genom håret för att skapa olika resultat. Önskas spikrakt hår gäller det att hålla plattången stilla med värmeplattorna parallella mot marken.

Bäst i test plattång 2018 - vi har utsett vinnaren.

Foto: Estrop Barcelona

5 regler för att lyckas platta snyggt

1. Fuktpreppa i duschen
Ett välåterfuktat hår är grunden för lyckad värmestyling utan friss. Börja redan i duschen med fuktschampo- och balsam – vi älskar Oi-serien från Davines, schampo, 239 kr/280 ml, och balsam, 265 kr/250 ml.2. Ha en torr start 
Vill du koka ditt hår? Svaret är antagligen nej, och därför är det superviktigt att håret är snustorrt innan platttången kommer fram.3. Slösa med värmeskyddet 
Värme sliter hårt på håret med slitna toppar och friss som resultat,  ett bra värmeskydd är A och O. Vi gillar Löwengrip Care & Colour The heat is on, 149 kr/150 ml.4. Föna rätt 
Gör som frisörerna och börja stylingen med att först föna håret slätt nedåt med en stor paddelborste. Det ger en bra grund, och du behöver inte ha håret inne i tången lika länge när du kommer till plattningssteget.5. Sektionera mera 
Precis som när du lockar håret bör det delas upp i sektioner när du plattar det. Delar du upp håret är det lättare att undvika att platta samma område flera gånger och skapa onödigt slitage, och du når hårslingor som du kanske annars missar.
NUVARANDE För perfekt Hollywoodresultat – här är plattängerna som får bäst i test
NÄSTA Vårens snyggaste sneakers – modechefen listar bästa köpen online