Prisad kollektion från Back

Årets vinnare av priset  Max Factor Award 2011,  Ann-Sofie Back visade upp sin kollektion för märket  Back under  Mercedes-Benz Fashion Weeks första dag.
Ann-Sofie Back, som förutom sitt märke Back, driver märket Ann-Sofie Back, och dessutom designar för  Cheap monday, tog hem priset med motiveringen "tankeväckande förhållningssätt till mode och sin unika förmåga att blanda in både hög- och lågkulturella referenser i sin design".

Den minimalistiska kollektionen som visades upp under Mercedes-Benz Fashion Week innehåller tydliga referenser till 1990-talet med en långmal silhuett och asymmetriska snitt. 

DV:s moderedaktör Robert Nordberg tycker till om kollektionen: "Kollektionen andades1990-tal, kändes väldigt ren, och förde tankarna till Jil Sander. Rent materialmässigt och produktionsmässigt kändes det ännu bättre än tidigare. Kollektionen har skruvats till, och man märker klar skillnad i finischen. Mina favoriter var den svarta klänningen som var lång bak och kort fram, och hoodie-trenchen.

Den kommande höstkollektionen från Back har redan hyllats av flertalet besökare. Vad tycker du om kollektionen?

Se hela visningen från Back genom att klicka på bilderna till höger. 

FOTO: © Kristian Löveborg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!