Singoallablusen är tillbaka!

Den klassiska blondblusen, även kallad singoallablusen, är tillbaka som trend i vår. Den nedhasade ringningen syns såväl på blusar och på vårens klänningar, och som volangvariant hos Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent-homagen ligger som ett täcke över modevärden i vår, med klassiska 1970-talsplagg som safarijackan, byxdressen och den kvinnliga smokingen. Även bondblusen och bondklänningarna passar in i denna YSL-hyllning.
Bondblusen, eller singoallablus, som den kallas i Sverige efter Viktor Rydbergs  roman "Singoalla", karaktäriseras av sin rynkade ringning, som då alltså även återkommer på klänningar. 

Blusen blottar gärna axlarna, hasar ner på ena axeln och finns i både resår- och dragskovariant.
Singoallablusen syns i vår hos flera designers, som Fendi , Marc Jacobs , Alberta Ferretti  och D&G . Även Yves Saint Laurent släpper en variant, en klänning med volangringning, som påminner om denna rynkade ringning. 

Mac Jacobs, D&G, Yves Saint Laurent, Fendi, D&G
Fendi, D&G, Marc Jacobs, Alberta Ferretti, Marc Jacobs

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!