Ansiktsmasken som ger din hy wow-lyster i vinter – och får bäst i test

I vinter kommer en fuktgivande ansiktsmask att vara din bästa och skönaste vän. Vi vet vilka som räddar dig från torr, fnasig och stramande hud.

Ämnen i artikel:

Beauté Pacifique Instant hydrating mask, 345 kr.

 POÄNG: 5

OM ANSIKTSMASKEN: Rik, tjock konsistens som ger en skön svalkande känsla vid applicering. Gör huden mjuk och len, och ger en tydlig wow-lyster. Det allra bästa är dock återfuktningen, alla torra partier försvinner och makeupen glider på perfekt efteråt. Dyr, men absolut värd varenda krona!

Peter Thomas Roth Cucumber gel masque, 489 kr.

 POÄNG: 4,4

OM ANSIKTSMASKEN: Kladdig gelémask som därför gärna används i duschen, är dock lättapplicerad och lätt att tvätta av. Den gröna färgen gör den dessutom rolig att använda! En testperson upplevde inte större effekt, men de andra rapporterar om en hy som efteråt känns frisk och helt fri från fnasiga partier.

Dermalogica Skin hydrating masque, 399 kr.

 POÄNG: 4,3

OM ANSIKTSMASKEN: Lätt konsistens, enkel att applicera och går snabbt in i huden. Lämnar efter sig en sammetslen känsla, det känns verkligen att huden har fått en fuktboost. Allra bäst effekt får du om du först peelar huden och sedan sover med masken. Enda minuset är att några tycker att den har en fadd doft av hö.

No 7 Beautiful skin hydration mask, 159 kr.

 POÄNG: 4,3

OM ANSIKTSMASKEN: Len mask som är lätt att applicera på huden, men så fet att den är lite svår att få bort. Ger en synlig lyster och en ordentligt återfuktande effekt som håller i flera dagar, huden stramar inte efter tvätt på kvällarna och det går åt mindre dagcrème dagarna efter att masken har använts. Mycket bra pris!

Lancôme Masque hydra intense, 400 kr.

 POÄNG: 4,2

OM ANSIKTSMASKEN: Har en härlig gelkonsistens, är lätt att applicera och sjunker snabbt in i huden. Efteråt känns huden återfuktad och len med en viss förbättrad lyster. Torra fläckar i hyn försvinner efter bara en behandling. Vissa föredrar att använda den på morgonen, medan andra tycker den verkar bäst under natten.

Paula’s choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask, 229 kr.

 POÄNG: 4,2

OM ANSIKTSMASKEN: Rik, crèmig mask som inte ska sköljas av utan användas över natten. På morgonen har masken absorberats helt av huden, som känns återfuktad, men inte så mjuk. Effekten sitter i 2–3 dagar, och med tanke på priset är detta ett bra köp för att hålla ordning på torr hud under vintern.

4,2

Biodroga Power moist mask, 369 kr.

 POÄNG: 4

OM ANSIKTSMASKEN: Ganska fet konsistens, men det gör att den känns dryg, även om det också gör den lite svårapplicerad. Är skön i ansiktet, känns lugnande. Direkt efteråt upplever några en viss rodnad, men den lägger sig snabbt och lämnar efter sig en hud som är mycket mjukare än tidigare.

Yves Rocher Hydra végétal masque hydration intense, 139 kr.

 POÄNG: 3

OM ANSIKTSMASKEN: Gelmask med lite rinnig konsistens, men den är tillräckligt fast för att sitta kvar på huden under verkningstiden. Efteråt känns huden absolut återfuktad, men några upplevde också att det uppstod en viss rodnad, vilket dock lägger sig efter några timmar, men ändå drar ner betyget.

DU VILL KANSKE ÄVEN LÄSA:

Bota vintertorra läppar med våra enkla knep

Tre enkla knep som gör dina röda läppar helt oemotståndliga

9 sminktips på hur du kan sminka fram vacker lyster?

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 14 2104. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande tester kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.

Foto: Thinkstock

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!