Återfuktande schampo och balsam – här är bäst i test 2019

Foto: CoffeeAndMilk

Återfuktande schampo och balsam är som en helkond för torrt och sprött hår. Damernas värld har kartlagt frisörmärkenas bästa sos-vård och vet vilka schampon och balsam som får bäst i test 2019.

Ämnen i artikel:

Jakten på det perfekta schampot och balsamet blev precis lite, lite kortare. Här har vi samlat 16 alternativ som alla återfuktar på djupet och lämnar dig och ditt hår med ett härligt lyster.

LÄS MER: Hårinpackningar – bäst i test för torrt hår

Återfuktande schampo och balsam – bäst i test 2019

1. Davines Oi, Absolute Beautifying

Wow! Redan efter en tvätt är håret mjukt, glansigt och med studs värdig en Victoria’s secret-show. Schampot skummar rikligt. Innehåller närande roucou-olja. Det tjocka balsamet skyndar på hårets torkningsprocess, vilket betyder mindre värmeslitage från fönen. Fin, kryddig doft. Lite otympligt med burk i duschen.

Betyg: 4,9 (bäst i test)

Läs mer och köp här.

 

2. Number 4, L’eau de mare 

Sulfatfri eko-serie med lika delar hållbarhetstänk som deluxekänsla i allt från doft till resultat. Blåser nytt liv i torrt hår. De minimalistiska pumpflaskorna står snyggt och stadigt på duschblandaren. En testares hår har tagit stryk efter många år med starka mediciner, men med denna duo känns håret friskare än på länge. Skyddar färgat hår.

Betyg: 4,8

Läs mer och köp här.

 

3. Living proof, Restore

Håret känns mjukt redan i duschen, vilket är ovanligt. Håret känns starkare och enklare att hantera. Vinterhåret känns både mindre frissigt och inte lika statiskt som annars. Supersmidiga, mjuka flaskor och en doft som gillades av alla testare. Kuriosa: Jennifer Aniston är delägare i märket.

Betyg: 4,5

Läs mer och köp här.

 

4. Unite, 7 seconds

Uppföljare till leave-in-balsamet som hajpades i skönhetsmedia härom året. Lovar att återfukta och bygga upp ett skadat hår, samt skydda mot UV-strålning. Mild doft av päron. Smart förpackning med knäppöppning för smidig dosering. Löddrar lagom mycket. Efteråt känns håret som nytt. Fritt från sulfater. Minus för saftig prislapp.

Betyg: 4,4

Läs mer och köp här.

 

5. Maria Nila, Structure Repair

Här får vi mycket för pengarna. Innehåller ett algextrakt som ska hjälpa håret att återfå styrka, mjukhet och glans. Löddrar lagom, och bäddar in håret i fantastisk mjukhet, Strukturen känns klart förbättrad. Fritt från sulfater, som kan irritera känsliga hårbottnar. Frisk pärondoft. Kul med bra hårvård från Sverige.

Betyg: 4,3

Läs mer och köp här.

6. Björn Axén, Repair

Dessa ska laga skadat, torrt hår, samt vårda hårbotten, där hårhälsan börjar. Håret känns mindre elektriskt i kylan – det märks att några som känner det svenska klimatet ligger bakom. Löddrar bra, och smidigt att använda på alla sätt. Mild, god doft. Toppkvalitet till mycket bra pris.

Betyg: 4,3

Läs mer och köp här.

 

7. Original Minerals, Maintain the mane

Vanliga kemikalier som kan irritera hårbotten, som sulfater och methylisothiazolinone, har skalats bort, vilket gör detta milt nog att användas varje dag. En testare med lättirriterad hårbotten jublade. Håret känns rent, mjukt och återfuktat. Innehåller näringsrika oljor från naturen. Inbyggt UV-skydd. Minus för svårläst text på flaskan.

Betyg: 4,2

Läs mer och köp här.

 

8. Kevin Murphy, Repair-me

Schampot doftar tuttifrutti, men vägs upp av balsamet som har en mer ”parfymig”, cool doft. De fyrkantiga förpackningarna känns rena och moderna. Själva tvätten är angenäm hela vägen. ”Vilken aha-känsla!”, säger en testare. Håret blev kändes tjockare och ”upplivat”. Bäst för riktigt torrt hår, annars kan håret kännas nertyngt.

Betyg: 4

Läs mer och köp här.

 

9. Shu Uemura, Moisture velvet nourishing

Kameliaolja återställer fuktbalansen. Flaskorna är sobra, men schampot svårt att dosera. Löddrar dåligt, vilket kan leda till överdosering. Testare med tunt hår tyckte att håret kändes lite platt efter första tvätten, men efter tillvänjning kändes det friskt, fylligare och topparna mer sammanhållande. Doften är underbar. Men aj vad dyrt.

Betyg: 4

Läs mer och köp här.

 

10. Kérastase, Resistance bain thérapiste

Här ställs den vedertagna hårtvättsritualen på ända. Du börjar med balsamet och avslutar med rengöringen, för att verkligen skydda håret från minsta tillstymmelse till mekaniskt slitage. Barret känns verkligen som om det packats in i läkande bandage. Men för många var det svårt att väja sig vid ett schampo som inte löddrar.

Betyg: 3,9

Läs mer och köp här.

 

11. Oribe, Gold lust repair & restore

Ett av världens lyxigaste hårmärken, med prislapp därefter. Testpatrullen är överens om att resultaten är fantastiska, men att lägga en tusenlapp på schampo och balsam känns saftigt. Doften är magisk, och flaskorna vackra som parfymflaçoner. Full pott på resultat, håret ser onekligen ”dyrt” ut, men avdrag för priset.

Betyg: 3,9

Läs mer och köp här.

12. Redken, Frizz dismiss

Lovar att göra håret mjukt och minska friss, bland annat i hög luftfuktighet. Till skillnad från många anti-friss-produkter tyngs håret inte ner, utan det blir fint fall. Håret känns friskt, frissfritt och är lätt att reda ut. Vi testade även på en person med lockigt, svårutrett hår, med fina resultat. Löddrar måttligt. Doftar svagt och ”frisörigt”.

Betyg: 3,8

Läs mer och köp här.

 

13. Less is more, Lindengloss

Lovar att ge livet åter till färgat och skadat hår. Stark doft, som av någon beskrivs som ”myggmedel”, men av en annan som ”tryggt eko-reko med guldkant”. Förpackningarna är enkla, men piffiga. Löddrar lagom, vilket eko-schampon ibland inte gör. Håret blev först både mjukt och fylligt, men effekten avtog tyvärr efter ett tag.

Betyg: 3,8

Läs mer och köp här.

 

14. Bumble and bumble wear and care, Mending

Den söta doften transporterar oss tillbaka till tonåren. Även designen är lekfull. Lovar att skonsamt rengöra håret utan att dra ur färg eller påverka resultatet av andra salongsbehandlingar. Efter två veckors användning känns hårkvalitén förbättrad, även om resultatet inte är revolutionerande. Betyget dras ner av det saftiga priset.

Betyg: 3,7

Läs mer och köp här.

 

15. Exit, Argan oil pro

Lovar att ge håret en andra chans med hjälp av arganolja. Resultatet delade panelen i två läger – resultatet var allt från ”toppen, håret känns lent och rent”, till ”märker ingen skillnad mot budgetschampon”. Lite svårt att få ut produkt ur de ganska hårda flaskorna. Plus för stora flaskor, dryg produkt, lagom lödder och bra pris.

Betyg: 3,5

Läs mer och köp här.

 

16. Schwarzkopf, BC bonacure moisture kick

Schampot är härligt, och levererar den utlovade ”fuktkicken”. Passar även lockiga hår. Men vi hade föredragit ett balsam i crèmeform framför spray. Har man långt hår tar det onödigt lång tid att applicera produkten och reda ut håret. Vinterhårets elektricitet hängde dock kvar. Bonus för inbyggt värmeskydd.

Betyg: 3,2

Läs mer och köp här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!